Placinta invartita cu visine

Portii
12
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Placinta invartita cu visine

Ingrediente

  • 500 g visine curatate de samburi + 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 130 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 140 g smantana
  • 420 g faina (sau cat cuprinde)
  • 5 g praf de copt
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Visinele curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte.

Intr-un castron se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat si smantana. Se adauga treptat faina si praful de copt si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se infasoara intr-o folie si se introduce la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Dupa aceea, visinele se scurg de zeama.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se imparte aluatul in doua. Se intinde prima parte pe masa de lucru infainata, obtinand o foaie dreptunghiulara. Se imparte in doua pe lung. Jumatate din visine se asaza pe cate o margine a foilor pe de-a lungul. Se ruleaza foile cu grija. Trebuie sa obtineti doua rulade cu visine. Se ia o rulada si se invarte catre interior, formand astfel un melc. Se asaza melcul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se ruleaza in continuarea lui celalalt sul de aluat.

Se fac inca doua rulade umplute cu visine din aluatul ramas si se pun in continuarea melcului din tava.

Se unge placinta cu un galbenus de ou si se introduce tava la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
4
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
5
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Briose cu ciocolata pentru Halloween
Bucataras.RO

Briose cu ciocolata pentru Halloween

Briose cu ciocolata pentru Halloween
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia