Visinele curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte.
Intr-un castron se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat si smantana. Se adauga treptat faina si praful de copt si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se infasoara intr-o folie si se introduce la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Dupa aceea, visinele se scurg de zeama.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se imparte aluatul in doua. Se intinde prima parte pe masa de lucru infainata, obtinand o foaie dreptunghiulara. Se imparte in doua pe lung. Jumatate din visine se asaza pe cate o margine a foilor pe de-a lungul. Se ruleaza foile cu grija. Trebuie sa obtineti doua rulade cu visine. Se ia o rulada si se invarte catre interior, formand astfel un melc. Se asaza melcul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se ruleaza in continuarea lui celalalt sul de aluat.
Se fac inca doua rulade umplute cu visine din aluatul ramas si se pun in continuarea melcului din tava.
Se unge placinta cu un galbenus de ou si se introduce tava la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaO reteta pe cat de usoara pe atat de gustoasa!
Penne cu dovlecei si busuiocSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii