Visinele curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte.
Intr-un castron se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat si smantana. Se adauga treptat faina si praful de copt si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se infasoara intr-o folie si se introduce la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Dupa aceea, visinele se scurg de zeama.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se imparte aluatul in doua. Se intinde prima parte pe masa de lucru infainata, obtinand o foaie dreptunghiulara. Se imparte in doua pe lung. Jumatate din visine se asaza pe cate o margine a foilor pe de-a lungul. Se ruleaza foile cu grija. Trebuie sa obtineti doua rulade cu visine. Se ia o rulada si se invarte catre interior, formand astfel un melc. Se asaza melcul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se ruleaza in continuarea lui celalalt sul de aluat.
Se fac inca doua rulade umplute cu visine din aluatul ramas si se pun in continuarea melcului din tava.
Se unge placinta cu un galbenus de ou si se introduce tava la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.
O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideIncanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Comentarii