Placinte cu branza sarata

Portii
19
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinte cu branza sarata

Ingrediente

  • Aluat
  • 600 g faina
  • 20 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 300 g iaurt
  • 50 ml ulei
  • 2 oua
  • Umplutura
  • 400g branza de vaci
  • 300 g branza de capra
  • 3 oua
  • 5 linguri smantana
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale batute, iaurtul.
Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mana, adaugand la final uleiul, pana obtinem un aluat omogen. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura.
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu branza de capra (data prin razatoare),adaugam smantana, ouale batute si se amesteca foarte bine, daca este nevoie mai adaugam sare.
Aluatul il mai framantam putin, dupa care il impartim in 2 bucati egale.
Fiecare bucata de aluat o intindem pe masa infainata, intindem jumatate din compozitia de branza, rulam cat mai strans aluatul, dupa care taiem bucati de cca 3-4 cm.
Asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt, lasam 10 min la dospit dupa care ungem cu galbenusul desfacut cu lapte.
Dam tava la cuptorul incalzit, cca 30 min la 180 C.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie