Puneți făina, sarea, untul și drojdia dizolvată în apă caldă, într-un bol și frământați. După aceea, lăsați aluatul la dospit jumatate de oră. Între timp, curățați merele, dați-le pe rozătoare și puneți-le într-o cratița la fiert împreună cu zahărul, scorțișoara și zeama de lămâie. Lăsați la fiert până se evaporă aproape tot sucul lăsat de mere. După ce a dospit aluatul, împărțiți-l în 3 bucăți egale. Întindeți prima foaie, pe care o puneți mai apoi în tava unsă în prealabil cu puțin unt. Dupa, puneți jumătate din cantitatea de mere obtinuță, apoi înca un strat de aluat, restul de mere și în final ultima foaie. Ungeți aluatul cu un gălbenuș de ou și după dați la cuptor pentru 40 de minute, la 180°C. La sfârșit, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească, după care pudrați cu zahăr. Poftă buna!
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAceasta reteta am gasit-o pe blogul Deliciile Cameliei, blog pe care vi-l recomand cu drag. Pentru ca nu am avut toate...
Prajitura cu gem de gutuiReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii