Tascute cu Spanac

Complexitate
redusa
Tascute cu Spanac

Ingrediente

  • Aluat:
  • -aproximativ 500 g faina
  • -2 oua
  • -smantana (1- 3 linguri)
  • -50- 100 ml apa calduta
  • -1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • -1 kg spanac
  • -1 galbenus de la ou fiert tare
  • -1 galbenus crud
  • -sare
  • -piper
  • -faina ( 1- 2 linguri)
  • -50- 100 g cascaval ras sau branza de oi (capra)
  • Pentru gratinat:
  • -100 g cascaval ras
  • Altele:
  • -250 ml suc de rosii (mai gros)
  • -100 g unt
  • -pesmet
  • -maghiran, oregano, busuioc, dupa gust si preferinta
  • -parmezan ras, optional

Mod de preparare

Spalati bine spanacul, frunza de frunza. Puneti pe foc mai multa apa cu sare si cand clocoteste adaugati spanacul scurs. Luati de pe foc, acoperiti imediat vasul si lasati spanacul la infuzat, 3-5 min. Treceti sub un jet de apa rece, scurgeti si pasati. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii.

Inglobati galbenusul crud, pe cel fiert si zdrobit, faina, sarea, piperul, dupa gust si caliti compozitia in putin unt incins, amestecand continuu, pana scade toata apa si amestecul s-a ingrosat putin. Lasati la racit, apoi inglobati cascavalul ras sau branza.

Separat, framantati un aluat din ingredientele enumerate- oua, faina cernuta, smantana si apa calduta in care ati dizolvat sarea- pana obtineti un aluat omogen si elastic, care nu se lipeste de mana.
Intindeti ½ in foaie dreptunghiulara, asezati din loc in loc gramajoare din umplutura si acoperiti cu restul de aluat intins in foaie. Taiati patratele, avand grija ca umplutura sa fie la mijloc, presati marginile pentru a se lipi bine.

Sau, taiati aluatul intins in foaie, in patratele, puneti la mijloc 1- 2 lingurite din umplutura si sigilati dupa dorinta.

Fierbeti tascutele, in multa apa sarata ce clocoteste, la foc mic, pana se ridica la suprafata. Amestecati ocazional.

Scurgeti si asezati-i in straturi, intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.
Turnati peste fiecare strat de tascute suc de rosii, presarati cu maghiran (oregano, busuioc), dupa gust si dorinta, unt topit si cascaval ras.

Dati la cuptorul incins sa se gratineze.

Serviti cat sunt calde, presarate cu parmezan ras, optional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Pasca cu aluat de cozonac
2
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Prajitura cu visine si nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Parteneri
Mucenici cu ciocolata si portocale
Bucataras.RO

Mucenici cu ciocolata si portocale

Sau altfel de mucenici moldovenesti, o nebunie de arome! Scuzati pozele, mi-am dat seama tarziu si le-am facut rapid cu...

Mucenici cu ciocolata si portocale
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!