Ravioli Home Made cu Dovleac si Bureti

Complexitate
redusa
Ravioli Home Made cu Dovleac si Bureti

Ingrediente

  • Pentru paste:
  • 250 gr faina de secara
  • 1 lingurita sare
  • apa cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 100 gr dovleac
  • 2 catei usturoi
  • 100 gr bureti de padure (opintici le zice-n zona mea, prin alte parti li se mai spun ghebe)
  • 1/2 ardei iute
  • 1 ceapa mica
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 5 fire patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • Sos picant de dovleac:
  • 2 felii de dovleac
  • 1 ardei iute

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas, adaugam o lingurita de sare si putina apa. Amestecam. Dupa omogenizare incepem framantarea aluatului, turnand din cand in cand apa, pana obtinem un aluat nelipicios (operatiunea dureaza cam 10 minute). Mai framantam putin, dupa care invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider pentru aproximativ jumatate de ora.

Cat timp sta aluatul la frigider, pregatim umplutura.

Curatam buretii, ii spalam si le dam un clocot in apa cu sare.

Dovlecelul il taiem cubulete mici de tot si le calim cateva minute in ulei incins.

Adaugam si buretii, scursi de apa si tocati tot marunt, si usturoiul si ardeiul iute (puteti pune si mai putin sau deloc, daca nu va place mancarea picanta).

Condimentam dupa gust, adaugam patrunjelul tocat marunt si oprim focul.

Lasam la racit.

Pudram masa de lucru cu faina din plin. Scoatem aluatul de la frigider, dam folia la o parte si rupem o bucata de aluat. o turtim putin cu mana pe masa de lucru apoi cu succitorul pana obtinem o foaie subtire.

Taiem formele cu gura unui pahar. In mijlocul fiecarui cerc punem cat o lingurita de umplutura apoi pliem fiecare cerc in jumatate (invelim umplutura). Marginile le apasam fie cu degetul fie cu o furculita, daca va doriti un modelas. Eu am ales furculita, pe care intai o treceam prin faina, apoi apasam marginile aluatului (astfel nu se lipea de furculita).

Am asezat raviolii pe randuri, ca pe soldatei si i-am lasat "pe loc repaus" cat am pus un vas cu apa la clocotit. Cand apa bolboroseste cu succes, dam focul la mic si scaldam raviolii pentru 1 minut. In scoatem si-i servim cum ne plac: simpli, cu branza, cu sosuri ... etc..

Noi i-am servit cu sos picant din dovleac:
Am fiert 2 felii de dovleac impreuna cu 1 ardei iute. Am scurs apa si-am pasat la blender. Am condimentat dupa gust, am mai lasat 2 minute la foc mic si gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
5
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti
Bucataras.RO

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

 Pe scurt slaninuta cu boia si usturoi. Pe la noi prin zona se zice slanina popricata - asa pe scurt. Adica cu poprica-...

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura