Ravioli cu Radicchio si Speck

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ravioli cu Radicchio si Speck

Ingrediente

  • Umplutura si sos:
  • radicchio
  • 2 felii de speck
  • unt cit o nuca
  • Pasta (2 persoane=10 ravioli):
  • 100gr faina
  • 1 ou
  • sare

Mod de preparare

Am taiat radicchio felii marunt si l-am pus sa se caleasca in tigaie cu 1 lingura de ulei. Am mai amestecat din cind in cind.. nu se pune sare caci e speck-ul sarat. Cind e gata innabusit, s-a inmuiat - se adauga si speck-ul taiat subtirel.

Am facut foaia din faina si ou, am intins cit de subtire posibil. Am taiat patrate (pt ca voiam sa iasa toate de aceeasi masura), am pus umplutura cu lingurita in mijlocul patrtului de pasta, am asezat alta pasta deaspura si am strivit bine intii cu mina sa iasa aerul si apoi cu dintii de la furculita sa fiu sigura ca stau lipiti si nu se desfac la fiert.

Am pus la fiert o oala mare cu apa, sare si 2 picaturi de ulei. Cind apa clocotea am dat focul mic, apa sa ramina la temperatura maxima dar sa nu clocoteasca ca sa nu desfaca ravioli.

Am pus pasta cu grija in apa (chiar daca se lipesc unii de altii, nu incercati sa ii desfaceti voi caci se vor rupe; in apa se desfac singuri!) . Dupa 1-2 min maxim i-am scos cu spumiera si i-am pus in tigaia cu restul de umplutura si untul. Din nou la foc, amestecati cu mare grija ... mai mult prin miscarea tigaii. Nu amestecati cu lingura!!

Intre poza 5 si 6 se vede ca in prima erau toti 10 intr-o farfurie apoi sunt numai jumatate din ei intr-o farfurie. Se vede clar ca au mai crescut (s-au " umflat " in apa fiarta)...
Radicchio (adica un neam de cicoare..) si speck este carne sarata si aromata lasata pt vreo 30 zile de zile asa apoi afumata ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie