Paste Scoici cu Branza si Sos

Complexitate
redusa
Paste Scoici cu Branza si Sos

Ingrediente

  • 12 paste-scoici (marime mareee-jumbo)
  • 1 pachet (8 oz) cream cheese (se poate folosi orice fel de branzeturi si combinatii de branzeturi va place)
  • 50 gr telemea de vaca
  • sare (doar daca telemeaua nu a fost destul de sarata)
  • piper (dupa gust)
  • praf de usturoi (dupa gust)
  • busuioc si oregano uscat (dupa preferinta si gust)
  • 1 lingura de smantana (daca branza folosita, dupa omogenizare, este prea seaca)
  • patrunjel uscat
  • Pentru sos
  • 1 ceapa mijlocie ca marime
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi mai mari si pisati (sau praf de usturoi dupa gust)
  • 1 lingura busuioc uscat si maruntit
  • 1 lingurita oregano
  • uscat si maruntit
  • 85-90 ml sherry wine (vin sherry)
  • 28 oz conserva de rosii tocate marunt (bio e cel mai indicat -are gust mai bun)
  • 15 oz conserva de sos de rosii
  • 2 lingurite de pasta de rosii
  • 400 gr carne macinata de curcan
  • pui, porc sau vita (fara carne pentru varianta de post/vegetariana)

Mod de preparare

Se pregateste sosul inainte de a prepara pastele. Se ia un vas ceva mai maricel si se pune pe foc cu ulei in el. Ceapa se curata, se spala, se toaca si se pune peste ulei, se adauga busuiocul maruntit si oregano si se lasa cateva minute pe foc, pana ceapa devine sticloasa.

Se adauga carnea macinata (cine foloseste- eu nu am avut carne la sos), se zdrobeste bine sa fie bucatele de carne cat se poate de mici si se tine pe foc pret de cateva minute, pana este carnea gatita. . Apoi se adauga vinul sherry si se fierb impreuna 2 minute dupa care se pune peste tot amestecul din vas, rosiile tocate din conserva, sosul de rosii din conserva si pasta de rosii.

Se amesteca bine, se acopera cu un capac si se fierbe circa jumatate de ora, amestecand in sos din cand in cand.

In timp ce sosul fierbe, in alt vas punem apa, sare dupa gust, putin ulei si punem pe foc. In momentul in care apa incepe sa fiarba, punem pastele in apa si le fierbem circa 5 minute. Nu vrem sa avem pastele fierte total pentru ca ele vor mai intra si la cuptor pentru cateva minute.

Cat timp fierb pastele si sosul, omogenizam branzeturile pe care le folosim impreuna cu condimentele necesare.
Scurgem pastele si apoi pe rand, le umplem cu amestecul de branza. Intr-o tava de sticla care se poate pune la cuptor, punem o parte din sosul obtinut, diluam cu putina apa si asezam peste el scoicile de aluat umplut, una langa alta.

Peste scoicile umplute mai turnam din sos, presaram patrunjel uscat, acoperim si dam la cuptorul preancalzit la temperatura mare. Tinem la cald aproximativ 10 - 15 minute. Scoatem, din cuptor, asezam cate 3 paste pe o farfurie si servim cu paine prajita alaturi de un pahar de vin.

Pentru persoanele carora nu le place sosul, pastele se pot manca simplu cu smantana si cu telemea rasa deasupra, sau cu un sos alfredo in locul sosului de rosii.
Eu am servit cu smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciorba din sira de porc cu zeama de varza
Bucataras.RO

Ciorba din sira de porc cu zeama de varza

O ciorba asa cum o facea bunica.  

Ciorba din sira de porc cu zeama de varza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola