Lasagna din Clatite de Malai, Mazare si Gorgonzola

Complexitate
redusa
Lasagna din Clatite de Malai, Mazare si Gorgonzola

Ingrediente

  • 125 gr gorgonzola
  • 130 gr mazare fiarta
  • sos beshamel (50 gr unt, 50 gr faina, 500 ml lapte)
  • 1/2 ou batut ramasita de la clatite
  • 10 clatite din malai (reteta Leila) (cantitatile ei pe jumatate) reteta aici:
  • In jumate litru lapte se pune 3 oua intregi
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri de faina de grau si apoi faina de malai cat sa obtinem un fel de pasta

Mod de preparare

Se pregatesc clatitele dupa reteta scris ade Leila.
In jumate litru lapte se pune 3 oua intregi, 1 lingurita bicarbonat, un praf de sare, 2 linguri zahar, 4 linguri de faina de grau si apoi faina de malai cat sa obtinem un fel de pasta. Se amesteca bine sa nu fie cocoloase si se adauga cealalta jumatate de litru lapte. Din compozitia astfel obtinuta se fac clatitele.
La soacra in Bistrita se coc pe o plita care e unsa cu o bucata de slanina.
Eu le coc in tigaia de teflon pe care o ung cu slanina.
Se poate umple cu urda dulce, cu zahar, cu ce iti doreste inimioara ta.

Comentarii:
- am pus cantitatile pe jumatate, si pt ca nu puteam sa impart 3 oua la 2 am batut 2 oua si am scos cam 1 lingura din omleta asta separat in castronel pt a fi folosita mai tirziu ....

- Ce cred eu e ca dupa ce facem prima pasta inainte sa adaugam si restul de lapte e bine sa lasam putin sa se umfle malaiul daca e gros ca al meu, daca e macinat fin se merge inainte fara pauza.

- Nu am pus zahar caci aveam alte ginduri cu clatitele astea ....

- Tb sa ungi tigaia cu ulei des ca sa nu risti vreo "lipeala"

Sosul beshamel se amesteca cu mazarea.
Se fac strauri in tava:
- putin sos
- apoi in straturi clatitele, beshamelul cu mazarea si gorgonzola din loc in loc cubulete de cite un 1 cm patrat
- ultimul strat de sos

Se coc la cuptor 20 minute apoi se lasa la racit 10 minute inainte de a fi servite / taiate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cartofi cu bacon la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi cu bacon la cuptor

Cartofi cu bacon la cuptor
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola