Lasagna cu Dovleac si Mortadella

Complexitate
redusa
Lasagna cu Dovleac si Mortadella

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • Foi:
  • 100 gr faina alba
  • 1 ou
  • sare
  • Umplutura :
  • 1 farfurie adinca plina cu cuburi de dovleac
  • 100 gr mortadella
  • 100-150 gr cascaval moale
  • 1 lingura cu ulei
  • 100 gr parmezan ras

Mod de preparare

Amestecam faina cu oul, sarea si framintam un aluat pe care il rotunjim ca pe o bila si il invelim in folie de plastic. Lasam aluatul sa se odihneasca pe masa din bucatarie sau in dulap cel putin 1 ora. O sa obtineti un aluat elastic si foarte usor de intins.

Pregatim umplutura:
Taiem dovleacul in cuburi pe care le punem la fiert in apa cu sare sau la aburi (cine vrea le poate coace in cuptor). Cind sunt gata, moi si intra furculita cu usurinta in ele le punem la scurs (daca au fost fierte).

Intre timp taiem mortadella (cine vrea poate sa o taie in felii foarte subtiri) si cascavalul in cuburi.

Cind aluatul s-a odihnit cele 30 minute minim, il intindem cu sucitorul in foaie cit mai subtire pe care o taiem in patrate sau dreptunghiuri sau chiar si mai neregulat in bucati de dimensiunea (sau chiar putin mai mari) a tavii. Punem pe foc o oala cu apa si alaturi un castron cu apa rece.

Cind apa din oala incepe sa clocoteasca, adaugam un praf de sare grunjoasa si punem pe rind cite o foaie de aluat. O lasam cca 20 de secunde (cit numaram pina la 20 adica) si o scoatem cu o paleta gaurita sau cu penseta de bucatarie mai lunga. O punem direct in castronul cu apa rece. De aici o scoatem cu mina caci se raceste instant si daca ati framintat un aluat elastic si ati intins o foaie subtire asa cum trebuie nu se va rupe daca o stoarceti usor in pumn.

Apoi o intindeti cu grija pe un servet de bucatarie uscat si curat, de preferat din in sau bumbac si obligatoriu care a fost spalat fara balsam.

Cind am terminat de oparit foile incepem sa montam lasagna in tava.

Ungem putin ulei pe fundul fiecarei tavi, punem o foaie de lasagna, apoi peste ea cuburi de mortadella, dovleac si brinza, continuam cu alta foaie si tot asa pina la ultima pe care eu am acoperit-o cu dovleac si brinza si am ras deasupra parmezan.

Nu am pus sare caci absolut toate ingredientele ori au fost fierte in apa cu sare ori au sare in ele.

Fata de lasagna clasica cu sos de beshamel pe care atunci cind o asamblati in tava trebuie sa aveti grija sa lasati cca 1 cm liber pina la marginea superioara a tavii, altfel cind se umfla in timpul coacerii da pe afara din tava. Lasagna fara beshamel nu se umfla. Deci eu am facut straturi pina sus.

Am introdus tavile in cuptorul gata incalzit la 180°C si am lasat cca 15-20 maxim sau pina cind se rumeneste la suprafata.
O lasati sa se raceasca 10 minute inainte sa o serviti! acest sfat este valabil pentru toate pastele la cuptor.

*mortadella
http: //en.wikipedia.Org/wiki/Mortadella
= se poate inlocui daca chiar nu o gasiti cu cremvurst sau cu parizer (dar unul fara usturoi ca sa nu stricati gustul).

**cascavalul folosit de mine pentru fetele din Italia se numea formaggio latteria. Seamana (desi cel folosit de mine este mult mai delicat la gust cu emmenthalul sau cu svaiterul elvetian). Sunt toate tipuri de cascaval cu pasta moale care se topesc usor la caldura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

Am zis sa-i fac, ca trece toamna cu toate bunatatile ei si eu nu am apucat sa-i gatesc macar odata...sunt satiosi si satura...

Ardei umpluti
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola