Kreplach

Complexitate
redusa
Kreplach

Ingrediente

  • Pasta:
  • 2 oua
  • 280g de faina
  • 3 linguri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • 5 g de sare
  • Umplutura:
  • carnea de la 2 pulpe de pui
  • o bucata de praz tanar (reteta originala prevede ceapa)
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • marar
  • 1 lingurita mica de ghimbir (facultativ- reteta originala nu prevede)
  • 1 ou -care leaga umplutura daca tocati carnea (eu nu am pus)
  • Supa de pui:
  • 300ml de supa de legume
  • sare
  • piper
  • 400ml de apa
  • oasele de la pulpele de pui

Mod de preparare

Pregatim aluatul de ravioli, amestecand toate ingredientele pana ajungem la un rezultat suplu si nelipicios, il asezam in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1 ora. Intre timp pregatim umplutura, dezosam pulpele de pui, taiam carnea foarte fin. Taiam in rondele fine prazul. Tocam mararul.

Incingem cele 2 linguri de ulei intr-o tigaie, asezam carnea si prazul. Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea si prazul este bine inmuiat. Dam deoparte, amestecam cu mararul tocat si asezonam dupa gust, condimentam cu ghimbir si lasam sa se racoreasca.

Pregatim supa de pui din toate ingredientele, lasam sa scada cam un sfert din lichid, retragem oasele de pui, lasand o supa clara si frumos galbuie.

Scoatem aluatul din frigider, intindem cu ajutorul ruloului sau a masinii de paste o banda lunga, o impartim in doua, asezam din loc in loc umplutura pe una din benzi, acoperim cu cealalta si presam in jurul carnii. Taiam in forma de triunghi sau rotund cu ajutorul unui pahar.

Asezam supa pe foc si cand da in clocot dam drumul pastelor in ea. Cand toti ravioli sunt fierti ei sunt la suprafata supei, inchidem focul si dam deoparte si acoperim.

Servim fierbinte in farfurii adanci un fond de supa si 1-2 kreplach.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tarta spiralata cu legume...de post
Bucataras.RO

Tarta spiralata cu legume...de post

O reteta foarte delicioasa de post, aspectuoasa, eleganta si la indemana oricui. Savurati:-)

Tarta spiralata cu legume...de post
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola