Foi de Brick

Complexitate
redusa
Foi de Brick

Ingrediente

  • Pentru 25-30 buc :
  • -250 g faina alba
  • -2 linguri gris fin, obligatoriu
  • -1 varf de sare
  • -600 ml apa calduta

Mod de preparare

Intr-un bol amestecati faina cernuta, sarea si grisul. Obligatoriu aveti nevoie de un gris fin (daca nu-l aveti la indemana, va recomand sa-l macinati cu rasnita electrica de cafea).

Adaugati pe rand, cate putina apa calduta, amestecand energic de fiecare data ca sa nu se formeze cocoloase. Trebuie sa obtineti un aluat omogen, fin, curgator, ca cel de clatite. Eventual, mai adaugati apa, dar numai calduta.

Puneti pe foc, sa se incalzeasca, o tigaie antiaderenta, pe care o veti sterge, doar prima data, cu un servetel inmuiat in foarte putin ulei (NU TREBUIE sa fie ulei in tigaie).

Folosindu-va de o pensula pe care o inmuiati in coca, pensulati fundul tigai cu un strat foarte subtire de aluat. NU treceti de doua ori prin acelasi loc ca veti lua aluatul care incepe sa se inchege pe pensula si NU va straduiti sa acoperiti complet fundul tigaii de prima data. Acest lucru il veti face pe parcurs.

Pe masura ce se coace - veti recunoaste acest lucru, pentru ca aluatul din tigaie din alb, va deveni transparent - pensulati in locurile neacoperite si peste coca transparenta, dar inca subtire, pana veti obtine grosimea dorita. Seamana cu o clatita, mult mai fina, subtire si transparenta (se vede prin ea), elastica.

Pe masura ce le coaceti, puneti-le intre prosoape pentru ca se intaresc foarte repede.

Le puteti pastra circa 2 zile in frigider, invelite in punga de naylon sau pana la 1 an in congelator.
"feuille de brick"
Se folosesc in bucataria algeriana, tunisiana, araba, in general si nu numai. A fost adoptata si de catre europeni, mai ales de francezi. Se aseamana cu foile de placinta, dar sunt poate putin mai grosute.

Nu sunt asa fragile ca foile de placinta, sunt elastice, nu se rup usor, iar dupa coacere au consistenta unui aluat, usor crocant.
Se preteaza la o serie de preparate, atat dulci, cat si sarate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post

Tocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...

Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
Parteneri
Prajitura cu crema de branza si budinca de fistic
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de branza si budinca de fistic

Pentru ca aveam niste budinca de fistic, am conceput o reteta in care sa o folosesc. Rezultatul: senzational!

Prajitura cu crema de branza si budinca de fistic
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola