Capunti Alla Puttanesca

Complexitate
redusa
Capunti Alla Puttanesca

Ingrediente

  • - 3 linguri cu ulei de masline
  • - 8 fileuri de ansoa scurse de ulei
  • - 2 catei de usturoi mari
  • - 1/2 lingurita fulgi de ardei iute sau 1-2 linguri ardei iuti jalapeno rosii, murati (eu am folosit fulgi de ardei iute)
  • - daca folositi ardei iuti rosii, murati, se feliaza sau se taie cuburi
  • - 500 g paste (eu am folosit capunti insa in mod clasic se folosesc spaghete)
  • - 400 g rosii si suc de rosii (conserva)
  • - 150 g masline negre fara samburi
  • - 2 linguri capere clatite si scurse (se pot folosi capere mici frantuzesti, nonpareille - sunt mai mici dar au un gust intepator mai pronuntat decat cele mari)
  • - 2-3 linguri frunze de patrunjel proaspat (optional)
  • - sare de mare fin macinata
  • - piper proaspar macinat
  • - 4 linguri cu ulei de masline

Mod de preparare

- Pachetul de paste pe care l-am cumparat (”Capunti alla puttanesca”) a avut un amestec special de condimente pe care insa nu l-am folosit (l-am pastrat pentru o data viitoare si am urmat intocmai reteta din cartea Nigellei Lawson).

- Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Fileurile de ansoa se feliaza fin.
- Usturoiul se curata, se spala si se feliaza fin (se poate folosi usturoi zdrobit, dupa preferinta).

- Rosiile se taie bucatele.
- Maslinele se taie marunt (eu le-am feliat doar).

- Uleiul se pune intr-un wok cu diametru mare. Cand uleiul este incins se pun bucatelele de ansoa si se prajesc timp de aproximativ 3 minute, pana cand aproape se topesc.
- Se adauga usturoiul si fulgii de ardei iute. Se lasa amestecul pe foc aproximativ un minut, amestecand continuu.

- Se adauga rosiile, maslinele si caperele. Se lasa amestecul pe foc timp de aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa putin.

- Se condimenteaza amestecul dupa preferinta.
- Pastele fierte se scurg si se adauga peste sosul din wok. Daca este necesar puteti adauga suplimentar putina apa in care au fiert pastele (astfel se vor incorpora mai bine).

- Se presara la suprafata patrunjel tocat (optional) inainte de servire.
Ingredientele mentionate sunt pentru 4-6 portii.
Reteta apartine Nigellei Lawson si este publicata in cartea acesteia ”Gateste cu pasiune”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
Parteneri
Desert pernute cu mere
Bucataras.RO

Desert pernute cu mere

"picnicul bucatarasilor"

Desert pernute cu mere
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute