Scrumbie la Gratar pe Pat de Legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Scrumbie la Gratar pe Pat de Legume

Ingrediente

  • 2 scrumbii
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • 2 ardei copti
  • otet balsamic
  • 1 pahar de vin sec
  • Enibahar
  • Sare
  • piper
  • Mujdei cremos de Delta

Mod de preparare

Curatim si evisceram scrumbiile, saram si picuram ceva zeama de lamaie, le lasam la imprietenit.

Coacem 2-3 ardei si-i lasam si pe ei la socializare cu sarea
Curatim morcovul, ceapa, facem mujdeiul cel cremos de Delta.

Incingem gratarul, trecem peste el cu o ciozvarta de ceapa si asezam pestii (deschidem toate geamurile si hotele disponibile, ne incuiem in bucatarie) Se poate evita acest dezastru, daca invelim scrumbiile in folie de aluminiu sau hartie de copt, dar micul-mare dezavantaj este acela ca toata grasimea ramane in interiorul protector si pestele se coace, nu se gratareste.

Pe masura ce ei se parpalesc pe gratar, lasa grasime; grasime pe care o scurgem intr-o cana la indemana (eu nu arunc aceata grasime la chiuveta, asa cum am vazut ca unii o fac - prefer sa scurg grasimea des, inainte de-a se arde si s-o folosesc la scordolea)

Scoatem pestii gratariti pe un platou, despicam de-a lungul sirei spinarii, cu un cutitas ascutit si iute la manie, scoatem sira, capul si oasele apartinatoare, dintr-o singura despicatura. Nu e greu desi pare ca ar fi; daca veti face asta vreodata veti vedea ca din prima incercare veti reusi: ies asa de cuminte toate oasele ca nici nu stiti de ce... Ii acoperim si-i lasam sa se "aseze", timp in care sotam legumele ce ne convin.

Eu am ales morcovi, ceapa, ardei copti si cartofi noi.

Taiem subtirel morcovii, ceapa si ardeii copti, ii sotam doar pana sunt al dente, stingem cu un pahar de vin sec si punem 4-5 boabe de enibahar. Cand sunt gata, stropiti un pic de otet deasupra. Cine e prieten cu dafinul poate pune o frunza, asa de gust, dar nu mai mult.

Pofta buna... incercam si eu sa fac lobby unui peste de care se teme multa lume!
De cand ma bantuie salata tiganeasca de peste a Lilianei,
probabil ca am dezvoltat aptitudini paranormale: cateva scrumbii de Dunare venira la mine insotite de pescarul putiincios,
care dorea o gura de aer de la munte. M-am uitat lung la ele,
s-au uitat si ele la mine si am cazut de comun acord: GRATARIM :))

Chiar daca as fi facut reteta Lilianei (pe care-o s-o fac NEGRESIT) cu macroi, privirea mea hulpava nu ar fi fost multumita: pestele trebuie vazut; as fi lasat macroii la vedere, sa-i mananc intai cu ochii.

Dar, scrumbia este pestele din categoria: "Cine se teme de scrumbie? " Am aflat ca multi se tem de el fiind un peste gras si foarte PESTE. Eu o gatesc precum urmeaza, si, scap de grasimea in exces (nu de miros, dar eu ador pestele...)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Prajitura cu iaurt si capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu iaurt si capsuni

Prajitura cu iaurt si capsuni, o prajitura fina si delicioasa.

Prajitura cu iaurt si capsuni
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola