Daca aveti peste file este mai simplu, dar daca aveti pestii intregi va trebui sa scoateti fileul.
Filetare peste:
Pestelui i se taie capul, aripioarele si se curata bine in interior. Se taie pe spate orizontal cu un cutit foarte ascutit, deasupra sirului. Se transeaza usor cu cutitul, taind uniform deasupra oaselor pana scoatem fileul. Dupa ce fileul a fost scos cu ajutorul unei pensete se scot oasele ramase in acesta.
La fel procedam si cu cealalta parte de a pestelui, pt. a scoate fileul.
Fileul de peste se portioneaza in bucatele potrivite dupa care se condimenteaza pe ambele parti cu sare si vegeta. Atentie: Sarea si vegeta se pun dupa gustul fiecaruia!
In trei vase separate se pun ouale batute bine, faina si susanul.
Pestele se trece prima data prin faina, dupa care prin ou si in final prin susan. Dupa e l-am trecut prin cele trei ingrediente, se prajeste in uleiul incins. Cand s-a rumenit pe ambele parti se scoate intr-un vas tapetat cu servetel.
Se serveste alaturi de garnitura dorita, eu am servit langa niste ciupercute umplute cu branza topita, niste cartofiori natur si un sos de usturoi apetisant (urmeaza sa postez reteta).
Pofta buna!!!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii