Ingrediente
● Avem nevoie de urmatoarele : |
● In primul rand de pastravi Smile |
● 4 rosii mari decojite |
● 3 ardei iuti bulgaresti |
● zeama de la 2 lamai |
● sare , piper alb, delikat |
● ulei aproximativ 200 ml |
● feliute de slanina |
● cate un catel de usturoi ptr fiecare pastrav |
● gogosar |
● crengute de rozmarin prospat |
Mod de preparare
Tinem pastravii cca.2 ore la rece in urmatoarea compozitie :
Rosiile le decojim si le taiem cubulete marunte . Ardeii iuti se taie felii.Rosiile si ardeii se pun in 200 ml ulei la care se adauga 1 lingura mare de sare si 1 lingura de delikat. Tot aici taiem un gogosar cubulete marunt, stoarcem zeama de la cele 2 lamai mai adaugam un pic de piper alb amestecam totul si asezam in compozitia obtinuta pastravii .
Dupa cele 2 ore scoatem pestii si incepem sa-i umplem cu compozitia in care au stat la care mai adaugam cate o felie de slanina , o feli de gogosar, un catel de usturoi si daca aveti la indemana o crenguta mica de rozmarin.
Astfel impanat pastravul se pune pe folie de aluminiu uns cu un pic de ulei se impacheteaza si se pune la prajit pe gratar la jar. L-am tinut pe gratar aproximativ 15 minute pe o parte ,15 pe cealalta .
Se ia de pe gratar se despacheteaza pastravul si se serveste cu un mujdei de usturoi pregatit in felul urmator : 3-4 catei de usturoi zrobiti se freaca cu o lingurita sare la care se adauga treptat un pic de ulei pana se ingroase un pic ca o maioneza , apoi adaugam un pic de boia (eu folosesc gulyasul crema ) , si peste se pune smantana ,se mai storce in el zeama de lamaie dupa gustul fiecaruia (eu am pus la o cana de ceai o jumate de lamaie).
Se poate servi cu cartofi natur . Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pastrav umplut la gratar" nu uita sa ii faci un review.
Rosiile le decojim si le taiem cubulete marunte . Ardeii iuti se taie felii.Rosiile si ardeii se pun in 200 ml ulei la care se adauga 1 lingura mare de sare si 1 lingura de delikat. Tot aici taiem un gogosar cubulete marunt, stoarcem zeama de la cele 2 lamai mai adaugam un pic de piper alb amestecam totul si asezam in compozitia obtinuta pastravii .
Dupa cele 2 ore scoatem pestii si incepem sa-i umplem cu compozitia in care au stat la care mai adaugam cate o felie de slanina , o feli de gogosar, un catel de usturoi si daca aveti la indemana o crenguta mica de rozmarin.
Astfel impanat pastravul se pune pe folie de aluminiu uns cu un pic de ulei se impacheteaza si se pune la prajit pe gratar la jar. L-am tinut pe gratar aproximativ 15 minute pe o parte ,15 pe cealalta .
Se ia de pe gratar se despacheteaza pastravul si se serveste cu un mujdei de usturoi pregatit in felul urmator : 3-4 catei de usturoi zrobiti se freaca cu o lingurita sare la care se adauga treptat un pic de ulei pana se ingroase un pic ca o maioneza , apoi adaugam un pic de boia (eu folosesc gulyasul crema ) , si peste se pune smantana ,se mai storce in el zeama de lamaie dupa gustul fiecaruia (eu am pus la o cana de ceai o jumate de lamaie).
Se poate servi cu cartofi natur . Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pastrav umplut la gratar" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany