Crap cu Sos Asiatic

Postat pe: 29-10-2012
(1)

Ingrediente

Aceasta este o reteta cu sos inspirat din bucataria Asiatica
Pentru 4 portii:
1 crap intre 1 kg - 1 5 kg
8 cartofi
4 morcovi
2 linguri patrunjel tocat
2 catei de usturoi
Sare si piper
1/2 lingurita oregano
1 limeta
1 lingurița ghimbir
1 ceapa verde
1/4 lingurița ardei iute
1 lingurița ulei de susan
1 lingura sos de soia
1 lingurita miere
3 linguri ulei de masline extra virgin
3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Pestele se poate fileta sau gati întreg. Daca îl filetati dupa ce l-ați curatit de solzi spalati-l. Pe o suprafața mai mare umeziti cu o laveta apoi intindeti folie de plastic. Cu un cuțit subțire sau mic dar foarte ascuțit începeti sa taiati de la mijlocul spinarii aproximativ 5 cm ducand taietura spre cap.

Taiati pe langa cap putin. Inapoi de unde ati inceput de la mijloc taiati la fel spre coada. Cu mare atentie continuati acuma taietura cat mai aproape de oasele spinarii. Curatati apoi pestele de intestine dupa care taiati si cel de al doilea file lasand spinarea.

Cu un cleste (pentru peste) scoateti oasele ramase din file. Spalati apoi bucatile si le stergeti cu un prosop de hartie. Daca gatiti pestele intreg curatati-l de solzi, intestinele, taiati capul, coada si aripioarele. Portionati restul in 4 bucati.

Se curata cartofii si morcovii si se taie cubulete, nu foarte mici (morcovii ii taiati cum doriti). Intr-o oala cu apa se adauga putina sare apoi morcovii si cartofii. Lasati sa fiarba pana cand acestia sunt fierti dar isi mentin bine forma.

Intre timp faceti sosul. Adaugati intr-un blender 1/2 suc limeta, sosul de soia, ghimbirul, ardeiul, mierea, ceapa, 1 catel de usturoi, uleiul de masline extra virgin si uleiul de susan. Emulsificati totul apoi puneti intr-un bol de servire.

Intr-o tigaie se topeste 40 g unt apoi se pun cartofii si morcovii la foc mediu. Intr-o ala tigaie puneti cele 3 linguri de ulei de masline. Cand s-a incalzit puneti prajiti pestele. Daca aveti file puneti partea cu piele prima data iar cand este prajit mai mult de jumatate inturnati pe cealalta parte.

Peste cartofii se adauga 1 catel de usturoi ras si patrunjelul, oregano, sare si piper.
*Pestele se poate face si la cuptor la o temp de 230 c (gaz 8) timp de 10 minute, mutati apoi la 190 c (gaz 5) si mai lasati 5 minute.
Serviti pestele cu sos, cartofii si morcovii si sfert de lamaie (optional).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crap cu Sos Asiatic" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

adrianabunta
•  19.11.2012 12:43:21

super arata...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crap cu Sos Asiatic