Daca faci varianta de post incepi cu preprarea aluatului de bere, care trebuie sa stea la odihna macar 1/2 ora.
Cureti varza de frunzele ofilite, cureti si cotorul-dar nu-l scoti
Tai varza felii cam de 2cm(ca pepenele)
Fierbi varza in apa clocotita cu sare, aproximativ 10 min. (sa nu se inmoaie prea tare)
Scurgi varza si o lasi sa se raceasca. Daca faci reteta cu ou, acum pregatesti aluatul pt. pane(albusurile batute spuma cu sare,galbenusuri si faina, facultativ-piper)
Treci fiecare felie de varza prin aluat si o prajesti in uleiul incins.
Daca prajesti in aluat de bere, ai grija sa fie focul mic si sa prajesti bine:aluatul de post se coaguleaza mai greu( ca si clatitele de post)
Bucatile prajite le pui intai pe hartie absorbanta.
Se serveste cu salata de sezon. Daca o faci cu ou, razi deasupra cascaval sau telemea si presari marar.
Are un gust deosebit.
Acum ca tot l-am castigat pe domnul Brevill, e drept am fost irezistibila, chiar daca s-a lasat mult asteptat, am zis sa-l...
Smucite smotocite cu blenderul BrevilleO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii