Puneti apa usor sarata la fiert, intr-un vas potrivit ca marime. Adaugati varza de Bruxelles congelata in momentul cand apa clocoteste si lasati acoperit pe foc, circa 3 min sau pana ce varza este facuta si se poate strapunge usor cu dintii unei furculite.
Lasati la scurs intr-o strecuratoare si stropiti imediat cu zeama de lamaie pentru a-si pastra frumos culoarea. In functie de cat sunt de mari, le puteti lasa intregi sau taia in doua.
Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si presarati cu oregano, dupa gust.
Bateti ouale cu ½ din cantitatea de cascaval ras si repartizati uniform peste varza de Bruxelles din tava.
Separat, caliti putin faina in untul incins, stingeti cu lapte si lasati apoi, la foc mic, amestecand continuu, pana ce se ingroasa.
Dati deoparte, inglobati smantana, sare si piper, dupa gust si nucsoara (optional).
Turnati uniform peste stratul de cascaval cu ou si presarati cu restul de cascaval ras.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 20- 25 min, la foc potrivit sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita.
Serviti portionat, cat este cald, ca fel principal sau garnitura langa carne.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii