Se toaca ceapa marunt iar morocvul se da pe razatoare. Se calesc impreuna in 3 linguri de ulei si se adauga apoi orezul spalat si fiert pe jumatate in apa cu sare. Se amesteca bine, se da un praf de sare si piper. Cand e gata se lasa sa se raceasca si se leaga cu un ou batut.
Varza se curata de foile exterioare palite. Se spala sub jet de apa rece si se scoate cotorul. Se pune la fiert in apa cu sare si o lingurita de bors magic. Apoi se scot foile si se lasa sa se raceasca, se indeparteaza vinisoarele mai tari si se umplu cu amestecul de legume. La mijloc in fiecare samaluta adaugam frunzulite de spanac oparite in apa cu sare si apoi rulam.
Deasupra mai adaugam varza ramasa tocata pe care am presarat putina sare de lamaie si am frecat-o intre palme. Stropim cu bulion dezlegat in putina apa in care am adaugat si cimbru uscat.
Se dau la cuptorul incins sa se rumeneasca!
Se servesc calde cu smantana
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii