Risotto cu Hribi Uscati, A la Jamie Oliver

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu Hribi Uscati, A la Jamie Oliver

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane
  • 300 gr orez pentru risotto
  • 4 tije de telina
  • 1 ceapa
  • 1 fir rozmarin
  • 50 gr hribi uscati
  • 70 gr unt
  • 150 gr parmesan
  • 1,5 litri supa de legume
  • Pentru toping
  • 200 gr ciuperci proaspete sau conservate in suc propriu
  • 1 fir rozmarin
  • 1/2 lingura ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • o lingura de unt
  • sare
  • piper
  • Salata
  • salata romana
  • rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se pun in robot hribii uscati, ceapa taiata sferturi, acele de rozmarin si tijele de telina. Se lucreaza pana se obtine un nisip bine mirositor, nici pasta dar nici pietricele. Se pune la fiert o supa de legume (morcovi, telina radacina, patrunjel, ceapa si usturoi, sare, piper).

Se pune un vas gros de tot, inalt (pentru a nu se evapora prea repede continutul in timpul fierberii) si cand se infierbanta se adauga ulei si compozitia rezultata din robotul de bucatarie. Se prajeste la foc iute pana devine aurie si se adauga orezul.

Se amesteca totul impreuna si se stinge cu un pahar de vin alb de buna calitate. Cand orezul a supt vinul se vine cu supa de legume fierbinte si se adauga pe masura ce bobul de orez absoarbe cantitatea de lichid, amestecand din cand in cand.

Pana aici, toate bune si frumoase, stim cu totii cum se face risotto-ul, dar aroma acestui preparat facut de Jamie este cu totul aparte. De aceea mi-am luat inima in dinti sa ma pun cu el! Nu am reusit la timp (in timp ce el termina si desertul eu eram inca la salata ...).

Este o aroma pe care eu nu am mai simtit-o la tot felul de orezuri pregatite si cred ca este vorba despre aceea pre-prajire a ingredientelor initiale - ciuperci uscate prajite? ....). Se pregateste o tava in care se pun ciupercile proaspete, rozmarinul, usturoiul si bucatele de unt. Se dau la cuptor cu o lingurita de ulei de masline, sare si piper.

In acest timp se mai amesteca la risotto, se mai adauga supa si, alaturi, prajim cateva seminte de pin pentru salata. Se rupe salata, se taie rosiile si se adauga o vinegreta simpla din o parte zeama de lamaie si trei parti ulei de masline.

Cand orezul este fiert al dente, se adauga o bucata serioasa de unt si alta si mai serioasa de parmesan razuit proaspat. Am depasit cu mult cele 30 de minute alocate acestui fel de mancare propus de Jamie, dar a fost gustoasa si nu mi-a parut rau ca m-am luat la intrecere cu el!

Intr-o farfurie preincalzita, adanca si cuprinzatoare, se pune la mijloc risotto-ul, deasupra ciupercile gratinate, alaturea salata si se presara mugurii de pin fierbinti.

Macar ca nu m-am incadrat in cele 30 de minute, de iesit mi-a iesit exact ca al lui si gustul este desavarsit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
3
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Conserva de Peste in Sos Tomat
4
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Ciorba/supa din carne de ied
Bucataras.RO

Ciorba/supa din carne de ied

După cum știți deja mulți dintre voi, nu prea sunt prietenă cu borșul sau acreala, dar asta nu mă împiedică să...

Ciorba/supa din carne de ied
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola