Placinta de Iarna cu Legume (Winter Vegetable Pie)

Complexitate
redusa
Placinta de Iarna cu Legume (Winter Vegetable Pie)

Ingrediente

  • Pentru cartofi pireu
  • 3 cartofi mai maricei
  • sare si piper dupa gust
  • lapte dupa necesitate
  • unt dupa necesitate
  • 6-7 fire de ceapa verde tocate marunt de tot
  • patrunjel verde dupa preferinta
  • 50 gr branza cheddar (sau mai mult)
  • Pentru legume
  • 25-30 gr unt
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 3 radacini de pastarnac
  • 4-5 morcovi
  • 1 telina radacina, mai marisoara
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • rosmarin uscat dupa gust
  • sare si piper dupa gust
  • 200 ml vin alb (am folosit Sauvignon blanc)
  • circa 100 ml supa de legume (sau ceva mai mult)

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala, se taie ca pentru pireu, se pun la fiert in apa cu sare. Cand sant gata, se scurg, se face un pireu dupa dorinta dv, se amesteca cu ceapa verde, patrunjelul si branza, se mixeaza bine si se lasa deoparte.

Se curata si se taie in felii uniforme, legumele. Intr-o tigaie se pune uleiul si se adauga toate legumele plus condimentele. Se prajesc, amestecand mereu, pana se rumenesc putin dupa care se adauga vinul si se lasa la fiert.

Cand incepe sa fiarba, se pune capac si se da focul la mic. Se lasa la fiert pana scade lichidul de pe ele, amestecand din cand in cand. Inainte de a stinge focul se pune untul si se mai lasa 1 minut. Se ia de pe foc, se presara faina peste legume, se amesteca bine si se toarna supa de legume peste ele.

Daca este nevoie se poate folosi ceva mai mult lichid decat este prevazut in reteta. Se pune inapoi pe foc si cand s-a ingrosat totul se stinge focul.

Se aranjeaza legumele intr-o tava termorezistenta sau portii individuale (ramekin), se aseaza cartofii deasupra si se da la cuptorul preancalzit la temperatura mare. Se tine acolo pana prinde o crusta aurie si pe margini se vede lichidul cu bule.

Se scoate de la cuptor, se lasa la racit. Se serveste feliat, ca atare sau garnitura langa friptura sau carnati.
Daca placinta se serveste calda, nu se va putea taia din cauza ca este foarte moale iar daca se folosesc ramekins, se lasa la racit placinta si apoi se scoate din forme

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert prajitura cu caise si zmeura
Bucataras.RO

Desert prajitura cu caise si zmeura

O prajitura rapida si delcioasa, cu fructe de sezon. 

Desert prajitura cu caise si zmeura
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola