Ingrediente
● 6 cartofi medii curatati si taiati in sferturi |
● 1/2 ceapa rosie |
● 2 catei de usturoi |
● 4 linguri de ulei |
● 1/2 ardei gras rosu tiat in felii subtiri |
● 1 morcov mediu taiat pe jumatate in lungime si apoi in felii subtiri |
● 1/4 lingurita boia dulce |
● un virf de lingurita fulgi de ardei iute (eu am rupt o bucatica din ardeiuì iute uscat insirat pe sfoara si am sfarimat-o) |
● 200 gr pulpa de rosii taiata cuburi |
● 2 frunze de dafin |
● 400 ml supa vegetala sau chiar apa |
● piper boabe, sare, cimbru |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Taiem ceapa fideluta cit mai subtire posibil si o frecam cu putina sare sa se inmoaie (cine vrea sa ii mai taie din gustul iute poate sa o opareasca citeva minute si apoi sa o scurga bine de apa, sau sa foloseasca ca mine ceapa care a fost mai intii congelata / degerata, este mult mai dulce desi cea rosie pe care am folosit-o eu este deja un soi de ceapa mai dulce).
Am curatat si taiat cartofii, mrcovii, usturoiul pe are il si strivim si amestecam bine totul intr-un castron. Adaugam restul ingredientelor inclusiv rosiile amestecam foarte bine si punem totul intr-un vas de sticla pentru cuptor (dar mergea foarte bine si in vasul roman fara capac sau in alt vas pentru cuptor). Lichidul (supa, apa) ar trebui sa acopere cartofii din vas.
Lasam la cuptor la foc mediu spre mare cca 200 °c cca 40-50 minute, depinde de cuptorul. Trebuie sa coaca pina cind cartofii sunt copti si intra furculita in ei. .
Este o reteta de post, asemanatoare cu tocana de cartofi dar mai sanatoasa/ dietetica pentru ca nu prajim nimic.
Mai are si alte avantaje fata de tocana de cartofi clasica: desi punem rosiile de la inceput cartofii in cuptor se coc, nu ramin mai tari; nu se sfarima chiar daca ii coacem mai mult pantru ca nu trebuie sa amestecam in ei; nu trebuie sa stam cu ochii pe cratita in timp ce gatim eu abia dupa 30 minute am verificat si cum avea multa zeama am stat linistita pina cind s-au copt bine cartofii. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Plachie de Cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Am curatat si taiat cartofii, mrcovii, usturoiul pe are il si strivim si amestecam bine totul intr-un castron. Adaugam restul ingredientelor inclusiv rosiile amestecam foarte bine si punem totul intr-un vas de sticla pentru cuptor (dar mergea foarte bine si in vasul roman fara capac sau in alt vas pentru cuptor). Lichidul (supa, apa) ar trebui sa acopere cartofii din vas.
Lasam la cuptor la foc mediu spre mare cca 200 °c cca 40-50 minute, depinde de cuptorul. Trebuie sa coaca pina cind cartofii sunt copti si intra furculita in ei. .
Este o reteta de post, asemanatoare cu tocana de cartofi dar mai sanatoasa/ dietetica pentru ca nu prajim nimic.
Mai are si alte avantaje fata de tocana de cartofi clasica: desi punem rosiile de la inceput cartofii in cuptor se coc, nu ramin mai tari; nu se sfarima chiar daca ii coacem mai mult pantru ca nu trebuie sa amestecam in ei; nu trebuie sa stam cu ochii pe cratita in timp ce gatim eu abia dupa 30 minute am verificat si cum avea multa zeama am stat linistita pina cind s-au copt bine cartofii. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Plachie de Cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany