Oua Florentine

Complexitate
redusa
Oua Florentine

Ingrediente

  • 6 oua fierte moale
  • 800g de piure de spanac (cam dublu in spanac proaspat)
  • 60g de cascaval cu gust ras (gruyere)
  • 1 ou
  • 40g de faina
  • 40g de unt
  • 400ml de lapte
  • sare, piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Ungem un vas rezistent termic cu un pic de unt, si asezam spanacul care a fost asezonat in prealabil. Depunem deasupra ouale fierte moale.

Pregatim un bechamel din unt, faina, lapte. Asezonam si parfumam cu nucusoara.
Incorporam cascavalul ras, amestecam bine si adaugam oul crud.

Varsam sosul peste oua si dam la cuptor pe functia gril cateva momente (in functie de cuptorul fiecaruia), pana prinde o crusta frumoasa.

Inainte de a servi daca va place mai puteti adauga un pic de piper proaspat macinat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Supa crema de conopida
Bucataras.RO

Supa crema de conopida

Incet incet incep sa imi placa supele crema, eu care inainte nici nu voiam sa le vad. Dar, tot vazand pe ici pe colo aceste...

Supa crema de conopida
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola