Ingrediente

3 cartofi mari
400 g de ciuperci proaspete
1 ceapa mare
1-2 dovlecei
1 ardei rosu
150 g de boabe de porumb fierte
1 cana de orez
1,5 l de supa de legume
4 linguri de ulei de masline
2 linguri de ulei pentru fript

Mod de preparare

Se curata ciupercutele si se fierb cateva minute in apa cu sare, se dau la o parte si se toaca. Ceapa se curata si se taie maruntel. Curatam dovlecelul si ardeiul se taie in cubulete. Curatam cartofii si se taie rondele.

In 2 linguri de ulei de masline tragem ceapa si adaugam ciupercutele. Le amestecam din cand in cand sa nu se prinda. Timpul lor de preparare e cel mai lung deoarece trebuie sa se patrunda. Cand sunt gata le scoatem intr-un vas. In aceeasi tigaie continuam cu celelalte 2 linguri de ulei de masline in care frigem dovlecelul si ardeiul, cand sunt aproape gata adaugam orezul si 500ml de supa de legume, pastram pe foc pana cand lichidul se evapora. Saram si piperam legumele si amestecam totul.

Intr-un alt vas vom praji in cele 2 linguri de ulei cartofii.

Cand sunt gata vom aseza intr-un vas ce merge la cuptor un strat de cartofi, orezul si vom sfarsi prin al doilea strat de cartofi. Facem niste ochiuri in orez cu o lingura si varsam supa de legume. Dam la cuptorul incins la 200 grade c cam 20 de min. Lasam sa se racoreasca si servim ca garnitura sau natur cu muraturi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Orez cu Legume Ii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Orez cu Legume Ii