Omleta Taraneasca (Country-style Omelette)

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

6 oua
2linguri de apa
sare si piper dupa gust
Boia dulce dupa gust (asta e optional)
1 bucata carnati de porc afumat (sau mai putin)
1 ceapa tocata (eu pun verde)
1 lingura de unt
2 cartofi marime mijlocie
ardei rosu pentru decor (eu am pus galben, ca nu am avut altceva)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Prepararea se incepe cu prajirea carnatului in untul topit, intr-o tigaie ceva mai mare. Se adauga apoi ceapa tocata si in jumate de minut dupa ce s-a pus ceapa se adauga cartofii curatati si dati pe razatoarea de mere si scursi bine de apa. Se amesteca bine de tot 2-3 minute pana cartofii prind o coaja si sunt moi (se amesteca mereu). Apoi se pun ouale batute si amestecate cu sare, piper (boia, daca se foloseste), patrunjel tocat.

Se lasa omleta in tigaie la foc mic, se mai scutura din cand in cand omelat si se ridica cu o paleta ca sa se scurga dedesubt oul de deasupra care este inca necopt (omleta nu se intoarce). Cand este gata (mijlocul ei este putin moale) se pune pe o farfurie plata (sau se serveste direct din tigaie), se decoreaza cu patrunjel tocat si ardei rosu tocat sau feliute subtiri.


Eu am pus ardei galben dar pentru un contrast bun si un aspect frumos trebuie folosit ardeiul rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Omleta Taraneasca (Country-style Omelette)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Omleta Taraneasca (Country-style Omelette)