Musaca cu vinete, dovlecei, cartofi si carne

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Musaca cu vinete, dovlecei, cartofi si carne

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -2 cepe mari
  • -700 gr carne tocata
  • -2 vinete mari
  • -1 dovlecel mare
  • -300 gr telemea
  • -legume (telina, patrunjel, morcovi, ardei rosu si verde)
  • -1 kg cartofi rosii
  • -pasta de ardei (din borcan pus pentru iarna)
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand s-au fiert, se curata de coaja si se taie felii. Vinetele si dovlecelul se curata de coaja, se taie felii si se prajesc putin in ulei in tigaie pana se inmoaie putin. Intr-o tigaie se caleste ceapa cu legumele (eu am avut legume la congelator), cu putina sare pana se inmoaie putin apoi adaugam carnea tocata si se mai lasa pe foc cam 20-25 minute pana se patrunde bine carnea. Sa nu uitam si de pasta de ardei cam 1 lingura buna.
Intr-o tava mai mare unsa cu unt putin punem un strat de cartofi, branza, vanata, dovlecel apoi carne, branza si iar un strat de cartofi, vanta, dovlecel, carne, branza deasupra sa raman cartofi si branza. Se da la cuptor circa 30-35 minute pana capata o culoare maronie.
Este o mancare foarte satioasa si gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
4
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Pui cu lamaie
Bucataras.RO

Pui cu lamaie

Va prezint acum o reteta pe care am pregatit-o in premiera si de care sunt foarte incantata: pui cu suc de lamaie proaspat...

Pui cu lamaie
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura