Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de mancare italian, cu orez, legume proaspete, parmezan și arome delicioase. Ideal pentru vegetarieni si iubitorii de mancare sanatoasa!

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Ingrediente

  • 200 g orez pentru risotto (Arborio sau Carnaroli)
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 morcov, taiat cubulete mici
  • 1 ardei rosu, taiat cubulete
  • 100 g mazare (proaspata sau congelata)
  • 100 g ciuperci, taiate felii
  • 1 dovlecel mic, taiat cubulete
  • 1 litru supa de legume (calda)
  • 100 ml vin alb (optional)
  • 50 g parmezan ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat tocat pentru decor

Mod de preparare

Incalzeste uleiul de masline si untul intr-o tigaie mare sau o cratita adanca, la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana devin moi si translucide. Adauga morcovul, ardeiul, ciupercile si dovlecelul si gateste-le pentru cateva minute pana se inmoaie putin. Adauga orezul si amesteca bine pana cand acesta devine translucid, aproximativ 2-3 minute. Toarna vinul alb (daca folosesti) si lasa-l sa se evapore complet.

Adauga cate un polonic de supa de legume calda si amesteca constant pana cand supa este absorbita de orez. Continua sa adaugi supa treptat, cate un polonic, amestecand constant, pana cand orezul este gatit al dente si cremos. Acest proces dureaza aproximativ 18-20 de minute. Cu aproximativ 5 minute inainte de a fi gata risotto-ul, adauga mazarea si continua sa amesteci. Cand orezul este gatit si risotto-ul are o consistenta cremoasa, opreste focul si adauga parmezanul ras. Amesteca bine. Potriveste de sare si piper dupa gust. Serveste risotto-ul cald, decorat cu patrunjel proaspat tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.