Mancare de Gutui

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Mancare de Gutui

Ingrediente

  • 2 kg gutui
  • 200 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 50 gr faina
  • 100 ml vin alb

Mod de preparare

Gutuile nu se curata de coaja, doar se spala foarte bine si se sterg cu un servet de bucatarie.

Se taie apoi in sferturi si se curata de seminte si de partea tare din apropierea lor, apoi se taie felii potrivite, ca acelea de portocala.

Se trec feliile pe rand, prin faina si tot pe rand se prajesc in ulei bine incins apoi se scot in alt vas.

In uleiul ramas se pune restul de faina si zaharul si se amesteca pe foc pana incepe sa se caramelizeze zaharul.

Se stinge cu 100 ml vin amestecat cu 300 ml apa si se mai dau cateva clocote, amestecand ca sa nu se faca cocoloase.

Se toarna peste gutuile prajite si se mai clocotesc impreuna cateva minute.

Se serveste calda sau rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit
Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza
Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
3
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Prajitura Georgiana
5
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Paine impletita
Bucataras.RO

Paine impletita

Paine impletita
Placinta cu mere
Culinar.RO

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci