Mancare cu Ciuperci si Mazare Sub Capac de Foietaj

Complexitate
redusa
Mancare cu Ciuperci si Mazare Sub Capac de Foietaj

Ingrediente

  • -400 g aluat foietaj ( 1 foaie)
  • -400 g ciuperci brune, proaspete ( sau champignion)
  • -1 ceapa, tocata marunt si / sau 1 legatura de ceapa verde
  • -2 linguri ulei de masline
  • -200 g boabe de mazare congelata ( sau din conserva, scurse si spalate)
  • -150 ml smantana
  • -1 lingurita tarhon uscat ( sau 1 lingura tarhon conservat in otet, spalat, scurs si tocat)
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -unt, pentru tava
  • -1 galbenus, pentru uns

Mod de preparare

Lasati aluatul foietaj la dezghetat.
Curatati ciupercile si scurtati putin din codite. Taiati-le felii cu tot cu codite.
Intre timp, caliti ceapa in uleiul incins pana se inmoaie si devine usor aurie, amestecand des (cca 10 min).
Puneti feliile de ciuperci si caliti in continuare inca 5-10 min sau pana cand ciupercile se inmoaie. Nu trebuie ca zeama lasata de ciuperci sa fie scazuta de tot.
Adaugati mazarea, smantana si tarhonul.
Omogenizati si lasati sa dea cateva clocote (1-2 min), la foc mic.
La sfarsit, potriviti gustul de sare si piper.
Turnati amestecul intr-un vas termorezistent uns cu putin unt.
Acoperiti vasul cu aluatul foietaj, lipindu-l bine de peretii laterali, pe exteriorul vasului.
Ungeti aluatul cu galbenus usor batut.

* Puteti folosi si mai multe vase de capacitate mai mica din ceramica / vase ramekin, suficient cat pentru o portie individuala.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25-35 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie din amestecul cu mazare si ciuperci, alaturand cate o bucata din foietajul copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
4
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Desert briose de vanilie cu ciocolata in interior
Bucataras.RO

Desert briose de vanilie cu ciocolata in interior

De aici am preluat aceasta reteta. Au fost tare bune briosele, iar eu am adaugat si ciocolata in interior.

Desert briose de vanilie cu ciocolata in interior
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura