Spalati bine ciupercile si puneti la scurs. Taiati-le fasii subtiri, apoi amestecati-le cu restul ingredientelor, mai putin smantana si / sau cascavalul si mix-ul de piper. Puneti compozitia intr-un vas yena sau de lut si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 30- 40 min sau pana ce zeama lasata de ciuperci scade aproape complet.
Spre final, cand ciupercile sunt aproape facute, turnati deasupra smantana sau numai cascavalul, ori amandoua si dati din nou la cuptor pentru inca 10 min.
Serviti cu 1 lingura de smantana deasupra si presarat cu mix-ul de piper, proaspat macinat sau alaturi de garnitura preferata.
Puteti inlocui untul clarificat cu unt sau ulei, dar nu va fi la fel de gustos.
Nu depasiti timpul de preparare al ciupercilor pleurotus deoarece se usuca si capata consistenta cauciucului.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii