Hummus cu Salata de Cruditati

Complexitate
redusa
Hummus cu Salata de Cruditati

Ingrediente

  • Pentru hummus
  • 1 conserva de naut ( Garbanzo beans, atentie sa fie fara zahar )
  • 2-3 catei de usturoi, pisati
  • 1/2 lamaie ( doar sucul )
  • 2 linguri foarte pline de tahini ( crema/unt de seminte de susan )
  • busuioc (optional)
  • sare si piper dupa gust
  • ulei de masline
  • boia
  • zeama din conserva de naut
  • Pentru salata de cruditati
  • 1 castravete englezesc
  • 2 rosii mari sau 3 mai mici
  • 1/2 ceapa rosie
  • marar ( patrunjel daca doriti)
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper
  • Completare platou
  • masline negre sau verzi umplute cu ardei picant
  • branza telemea (pentru varianta de post nu se foloseste telemeaua)

Mod de preparare

Daca nu folositi nautul din conserva trebuie sa il puneti la inmuiat de cu seara si a doua zi sa il fierbeti in apa cu sare si condimentat dupa dorinta.

Daca folositi nautul din conserva, procedeul este urmatorul

Se scoate fasolea din conserva, se scurge de zeama in care a fost (nu se arunca zeama) . Se trece sub jetul de apa rece sau calduta ca sa scapam pe cat posibil de toate chimicalele nesanatoase. Punem deoparte. Punem in blender sucul de la o jumatate de lamaie amestecat cu 3-4 linguri de zeama din conserva (sau apa), deasupra punem nautul, usturoiul, busuiocul daca folositi si desigur untul de susan (tahini). Untul asta este al doilea ingredient de baza in prepararea hummus-ului. Se pune capacul si se mixeaza totul. Din cand in cand mai oprim blenderul, adunam de pe pereti pasta formata si daca mai este cazul mai adaugam zeama da nu mult ca sa nu iasa prea moale hummus-ul. Mixam in continuare pana se formeaza pasta de naut.

Punem deoparte.

Separat, intr-un paharel amestecam sucul de lamaie, uleiul, sarea si piperul prevazute la reteta la ingredientele pentru salata. Punem deoparte si trecem la curatarea castravetelui si a rosilor. Se decojeste castravetele (se poate lasa si cu coaja dar trebuie foarte bine spalat) se taie in jumatate pe lungime si se scot samburii cu ajutorul unei lingurite. Se taie fasii si apoi cuburele. Se aseaza intr-un vas adanc. Rosile se spala, se taie in jumatate, se scot semintele, apoi se taie cubulete. Ceapa se taie si ea tot cubulete, dupa ce in prealabil a fost curatata si spalata. . Se pun toate peste castravetele taiat, se presara marar (patrunjel) deasupra, se pune dresingul si se amesteca. Masilnele se scurg de sucul lor, se pun deoparte. Telemeaua, daca folositi, se taie felii patrate de 3x3 cm.

Asamblare.

Pe un platou, intr-un colt se pune hummus-ul, se fac 3-4 cuiburi in el in care se pune putin ulei de masline dupa care se presara boia picanta (sau dulce-dupa preferinte)

Imediat dupa hummus, intr-un strat ceva mai lat se aseaza salata de cruditati, apoi feliile de telemea si la urma, in coltul opus hummus-ului, se aseaza maslinele. Se servese cu pita bread, sau fara, acompaniat de un vin alb, putin dulceag, Riesling sau Chardoney .... Pofta buna ....
Hummus, o mancare foarte sanatoasa, o mancare care se prepara din naut in combinatie cu o crema din seminte de susan( tahini) Crema asta nu trebuie sa lipseasca de la prepararea hummus-ului. Se poate condimenta dupa gustul fiecaruia, fie cu ardei copti, fie cu usturoi, cu iaurt, sau cu orice altceva ...nNoua de regula ne place cel mai mult cu usturoi si salata de cruditati .

Pentru ca sant mai lenesa folosesc fasolea direct din conserva, dar daca nu aveti la dispozitie asa ceva, atunci fierbeti nautul dupa metoda originala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Colaci impletiti
Bucataras.RO

Colaci impletiti

Colacul este un fel de paine dospita, avand forma de inel, sau forma rotunda cu diverse ornamente ori impletituri, iar...

Colaci impletiti
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola