Ingrediente
● 6 cartofi taiati cuburi |
● 2 morcovi taiati rondele |
● 2 ardei grasi taiati cuburi |
● 1 vanata taiata cuburi |
● 3 cepe taiate marunt |
● 250 ml suc de rosii mai gros |
● 100 ml ulei |
● 150 gr mazare |
● 150 gr fasole verde |
● 1 mar taiat |
● 3-4 catei usturoi |
● sare, piper, foi de dafin, verdeata taiata marunt |
Mod de preparare
Adaugam restul legumelor ( mazarea, fasolea, vanata), marul, foile de dafin, sare piper si 500ml. apa calda , amestecam sa se omogenizeze bine toate. Acoperim cratita cu un capac si lasam la foc mic 30 min.
Nu amestecam cu lingura in mancare, pentru a nu se sfarama legumele...rasucim cratita, in stanga si in dreapta..ca la sarmale.
Luam apoi capacul , adaugam sucul de rosii, usturoiul taiat marunt (sau presat/zdrobit), si dam la cuptor pentru 25-30min. cu focul mic.
Este gata cand sosul a scazut suficient.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ghiveci calugaresc" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
• 08.10.2011 08:39:16
Crinutza,se adauga numai 500 ml de apa,deoarece ai si suc de rosii care contine tot apa,iar vanata lasa apa si ea,asa ca ,daca fierbi la foc mic,totul iese perfect....e intradevar delicios.
• 15.04.2011 19:33:26
O rețetă f. gustoasă. O singură modificare care am făcut-o întrucât chestia cu mărul (parte din ingrediente)..... mi-i s-a părut un pic "ciudată" la gust, am folosit în loc de măr, o mână/două de ciuperci.... Încă o dată mulțam tare fain pt. inspirația culinară!
• 27.05.2010 15:27:43
Multumesc pt reteta! A iesit un ghiveci grozav. Adaug reteta la ''catastif''.
• 21.02.2010 13:10:41
Este super bun!
L-am facut acum doua zile si a iesit excelent.
Merci
• 05.03.2009 17:27:11
e necesara mai putina apa deoarece legumele lasa zeama si atfel mancarea sa nu fie prea "apoasa"....
• 03.03.2009 17:57:44
o intrebare de la o incepatoare in ale bucatariei.De ce numai 500 de ml de apa?Mie mi s-a parut cantitatea de apa foarte mica in comparatie cu catitatea de legume.Care e secretul?
• 07.12.2007 21:04:37
O mancare de post foarte buna. Mama mea, care e experta in mancaruri, a apreciat foarte mult aceasta mancare (si de felul ei nu e prea generoasa cu complimentele).
• 05.12.2007 19:15:06
initierea, acestu subiect este salutara. asa, putem si noi cei ce nu avem cele 20 de mes. sa apreciem ,munca si indemanarea , fetelor de pe culinar. in ce priveste reteta Monei ,pot spune ca a fost facuta de cumnata mea .toti am fost incantati . in ce ma priveste o voi face vineri. nu am toate legumele, ca o si executam. deja simt ce aroma va fii in casa de la cuptor. prezentarea este foarte frumoasa, specifica unei mancari romanesti . Multumesc ! Mona.
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 03.11.2011 17:44:20
Buna,si eu apreciez ffff mult acest ghiveci.Pentru prima oara am mancat intr-un concediu la mare .de atunci il gatesc mereu . pe langa ,merge fff bine cabanos prajit.