Ingrediente

6 cartofi taiati cuburi
2 morcovi taiati rondele
2 ardei grasi taiati cuburi
1 vanata taiata cuburi
3 cepe taiate marunt
250 ml suc de rosii mai gros
100 ml ulei
150 gr mazare
150 gr fasole verde
1 mar taiat
3-4 catei usturoi
sare, piper, foi de dafin, verdeata taiata marunt

Mod de preparare

Intr-o cratita mare se pune tot uleiul, se adauga ceapa, morcovul, ardeii si se calesc pe foc mic 3-4 min. se pun si cartofii, se mai lasa inca 5 min.

Adaugam restul legumelor ( mazarea, fasolea, vanata), marul, foile de dafin, sare piper si 500ml. apa calda , amestecam sa se omogenizeze bine toate. Acoperim cratita cu un capac si lasam la foc mic 30 min.

Nu amestecam cu lingura in mancare, pentru a nu se sfarama legumele...rasucim cratita, in stanga si in dreapta..ca la sarmale.

Luam apoi capacul , adaugam sucul de rosii, usturoiul taiat marunt (sau presat/zdrobit), si dam la cuptor pentru 25-30min. cu focul mic.

Este gata cand sosul a scazut suficient.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ghiveci calugaresc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia55
•  03.11.2011 17:44:20

Buna,si eu apreciez ffff mult acest ghiveci.Pentru prima oara am mancat intr-un concediu la mare .de atunci il gatesc mereu . pe langa ,merge fff bine cabanos prajit.

olkopo
•  08.10.2011 08:39:16

Crinutza,se adauga numai 500 ml de apa,deoarece ai si suc de rosii care contine tot apa,iar vanata lasa apa si ea,asa ca ,daca fierbi la foc mic,totul iese perfect....e intradevar delicios.

masteradi
•  10.05.2011 17:25:11

Asta e singura mancare de post pe care o tolerez :)

dallgeorg
•  15.04.2011 19:33:26

O rețetă f. gustoasă. O singură modificare care am făcut-o întrucât chestia cu mărul (parte din ingrediente)..... mi-i s-a părut un pic "ciudată" la gust, am folosit în loc de măr, o mână/două de ciuperci.... Încă o dată mulțam tare fain pt. inspirația culinară!

cristi67
•  27.03.2011 12:52:36

super!!o reteta extraordinara.

bijou
•  27.05.2010 15:27:43

Multumesc pt reteta! A iesit un ghiveci grozav. Adaug reteta la ''catastif''.

iulianav7
•  21.02.2010 13:10:41

Este super bun!
L-am facut acum doua zile si a iesit excelent.
Merci

aurash
•  05.03.2009 17:27:11

e necesara mai putina apa deoarece legumele lasa zeama si atfel mancarea sa nu fie prea "apoasa"....

crinutza
•  03.03.2009 17:57:44

o intrebare de la o incepatoare in ale bucatariei.De ce numai 500 de ml de apa?Mie mi s-a parut cantitatea de apa foarte mica in comparatie cu catitatea de legume.Care e secretul?

mira11
•  07.12.2007 21:04:37

O mancare de post foarte buna. Mama mea, care e experta in mancaruri, a apreciat foarte mult aceasta mancare (si de felul ei nu e prea generoasa cu complimentele).

manciuleasa
•  05.12.2007 19:15:06

initierea, acestu subiect este salutara. asa, putem si noi cei ce nu avem cele 20 de mes. sa apreciem ,munca si indemanarea , fetelor de pe culinar. in ce priveste reteta Monei ,pot spune ca a fost facuta de cumnata mea .toti am fost incantati . in ce ma priveste o voi face vineri. nu am toate legumele, ca o si executam. deja simt ce aroma va fii in casa de la cuptor. prezentarea este foarte frumoasa, specifica unei mancari romanesti . Multumesc ! Mona.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ghiveci calugaresc