Se pune un vas cu 500 ml de apa si un varf de cutit de sare la fiert! Se taie dovleceii in cuburi de 3-4 cm.
Cand apa a dat in clocote se adauga dovleceii si se lasa 3-4 minute in apa clocotita, apoi se scot si se pun la scurs!
Se taie rosiile la fel in cuburi mai marisoare (2-3 cm). Cand ati terminat cu aceste operatiuni tocati o ceapa rosie, nu foarte mare (daca nu aveti ceapa rosie puteti pune de care aveti) , pe care o caliti in 2 lg ulei.
Cand ceapa s-a calit un pic adaugati dovleceii si rosiile si le acoperiti cu un capac! Dupa ce s-au calit un pic adaugati 100ml de apa si sare piper dupa gust! Lasati totul la foc potrivit tmp de 10 min.
Adaugati o lingura cu varf de cus-cus fin amestecati bine, lasati sa stea pe foc inca doua minute apoi opriti focul! la sfarsit puteti adauga marar daca va place!
Se poate servi ca atare dar o puteti servi cu succes ca garnitura la fripturi!
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoaseCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunSaratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust...
Saratele cu branza sarata - gustarea perfectaUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii