Dovlecei cu Rosii si Cus-cus

Postat pe: 07-08-2013
(0)

Ingrediente

2 dovlecei mai mici sau unul mai mare
1/2 kg de rosii
1 ceapa rosie nu foarte mare
2 lg ulei de masline (sau de care folositi)
1 lg cu varf de cus-cus fin
sare
piper
marar
dupa gust!

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se pune un vas cu 500 ml de apa si un varf de cutit de sare la fiert! Se taie dovleceii in cuburi de 3-4 cm.

Cand apa a dat in clocote se adauga dovleceii si se lasa 3-4 minute in apa clocotita, apoi se scot si se pun la scurs!

Se taie rosiile la fel in cuburi mai marisoare (2-3 cm). Cand ati terminat cu aceste operatiuni tocati o ceapa rosie, nu foarte mare (daca nu aveti ceapa rosie puteti pune de care aveti) , pe care o caliti in 2 lg ulei.

Cand ceapa s-a calit un pic adaugati dovleceii si rosiile si le acoperiti cu un capac! Dupa ce s-au calit un pic adaugati 100ml de apa si sare piper dupa gust! Lasati totul la foc potrivit tmp de 10 min.

Adaugati o lingura cu varf de cus-cus fin amestecati bine, lasati sa stea pe foc inca doua minute apoi opriti focul! la sfarsit puteti adauga marar daca va place!
Se poate servi ca atare dar o puteti servi cu succes ca garnitura la fripturi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dovlecei cu Rosii si Cus-cus" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dovlecei cu Rosii si Cus-cus