Bok Choy cu Ridichi

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Bok Choy cu Ridichi

Ingrediente

  • Pentru 8 portii (este servita ca garnitura, dar merge foarte bine si se sine statatoare) :
  • 1 capatana de bok choy
  • 50 gr unt (eu am pus unt cu rosmarin)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 12 ridichi (am avut vreo 15)
  • 1 ceapa salota (am pus ceapa verde)
  • 1 lingurita de lemon-pepper (piper cu granule de lamaie eu am pus simplu)
  • 3/4 lingurita de sare (eu am pus mai mult)
  • am adaugat (optional) 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras ceva mai dulce

Mod de preparare

Se taie si se arunca radacina de la bok choy (eu am folosit-o ca si decor pe farfurie) lasand doar frunzele si tulpinile. Se taie frunzele de pe tulpini. Se vor taia in fasii de 2 cm latime si tulpinile se vor taia in bucati de 1. 5 cm.

Intr-o tigaie mai mare se pune untul la topit si uleiul de masline, se adauga tulpinile de bok choy taiate si se prajesc pentru circa 5 minute. Se adauga apoi ridichile feliate mai grosut, ceapa, ardei si usturoi daca folositi, piperul, sarea si frunzele de varza. Se mai tine pe foc 3 minute sau pana sant suficient de calde ...

Se serveste langa un gratar, un paste la gratar sau pur si simplu asa cum este alaturi de paine prajita si de un vin bun.

Imi permit sa fac o observatie ... eu am pus usturoi in mancare si sincer nu cred ca mi-ar fi placut fara el ... ii da o savoare deosebita ... deci daca doriti sa incercati parerea mea este sa puneti si usturoi ... si sa nu stai la povesti la telefon cu prietenele si sa lasati mancarea dupa ce ati pus ridichile in tigaie mai mult de 2-3 minute ca patiti ca mine ... se decoloreaza coaja lor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Slanina fiarta cu boia si usturoi
Bucataras.RO

Slanina fiarta cu boia si usturoi

Slanina fiarta in zeama de varza este foarte buna.

Slanina fiarta cu boia si usturoi
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola