Ingrediente
● cicoare (poate fi cicoare salbatica culeasa de pe cimp sau cicoare de gradina In engl italian dandelion) |
● 1 catel de usturoi |
● 1 lingura de ulei |
Mod de preparare
Lasati la inmuiat bobul cca 1 ora.
Coaceti apoi boabele in multa apa (face spuma si da pe afara din oala). Fierbeti bobul amestecind (mai mult spre final cind se inmoaie si apa scade) cu o lingura de lemn in asa fel incit sa il striviti si sa obtineti un piure sau la final cind este fiert bine de tot mixati cu mixerul vertical. Daca este prea lichida crema obtinuta o puteti ingrosa lasind citeva minute in plus pe foc si amestecind mereu sau dc este prea groasa o mai diluati cu 1 lingura de apa calda mestecind pe foc. Sarati dupa gustul vostru.
Curatati frunzele de cicoare si le fierbeti in multa apa sarata.
Intr-o tigaie puneti putin ulei si un catel de usturoi si incalziti, apoi adaugati cicoarea fiarta si scursa si lasati sa prinda gust de la uleiul aromat cu usturoi (aruncati usturoiul la sfirsit).
Serviti bobul cu cicoarea si un fir de ulei. Se maninca luind cu furculita cicoarea ca si niste spaghetti, o treceti prin piureul de bob ca sa se amestece gustul usor amarui al ei cu cel dulceag al bobului.
Exista si varianta in care bobul se fierbe impreuna cu un cartof curatat si taiat cuburi
Reteta traditionala italiana din regiunea Puglia (sudul Italiei) se serveste ca si felul 1 Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bob si Cicoare (fave E Cicoria)" nu uita sa ii faci un review.
Coaceti apoi boabele in multa apa (face spuma si da pe afara din oala). Fierbeti bobul amestecind (mai mult spre final cind se inmoaie si apa scade) cu o lingura de lemn in asa fel incit sa il striviti si sa obtineti un piure sau la final cind este fiert bine de tot mixati cu mixerul vertical. Daca este prea lichida crema obtinuta o puteti ingrosa lasind citeva minute in plus pe foc si amestecind mereu sau dc este prea groasa o mai diluati cu 1 lingura de apa calda mestecind pe foc. Sarati dupa gustul vostru.
Curatati frunzele de cicoare si le fierbeti in multa apa sarata.
Intr-o tigaie puneti putin ulei si un catel de usturoi si incalziti, apoi adaugati cicoarea fiarta si scursa si lasati sa prinda gust de la uleiul aromat cu usturoi (aruncati usturoiul la sfirsit).
Serviti bobul cu cicoarea si un fir de ulei. Se maninca luind cu furculita cicoarea ca si niste spaghetti, o treceti prin piureul de bob ca sa se amestece gustul usor amarui al ei cu cel dulceag al bobului.
Exista si varianta in care bobul se fierbe impreuna cu un cartof curatat si taiat cuburi
Reteta traditionala italiana din regiunea Puglia (sudul Italiei) se serveste ca si felul 1 Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bob si Cicoare (fave E Cicoria)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany