Bob si Cicoare (fave E Cicoria)

Postat pe: 25-03-2011
(0)

Ingrediente

cicoare (poate fi cicoare salbatica culeasa de pe cimp sau cicoare de gradina In engl italian dandelion)
1 catel de usturoi
1 lingura de ulei

Mod de preparare

Lasati la inmuiat bobul cca 1 ora.

Coaceti apoi boabele in multa apa (face spuma si da pe afara din oala). Fierbeti bobul amestecind (mai mult spre final cind se inmoaie si apa scade) cu o lingura de lemn in asa fel incit sa il striviti si sa obtineti un piure sau la final cind este fiert bine de tot mixati cu mixerul vertical. Daca este prea lichida crema obtinuta o puteti ingrosa lasind citeva minute in plus pe foc si amestecind mereu sau dc este prea groasa o mai diluati cu 1 lingura de apa calda mestecind pe foc. Sarati dupa gustul vostru.

Curatati frunzele de cicoare si le fierbeti in multa apa sarata.
Intr-o tigaie puneti putin ulei si un catel de usturoi si incalziti, apoi adaugati cicoarea fiarta si scursa si lasati sa prinda gust de la uleiul aromat cu usturoi (aruncati usturoiul la sfirsit).

Serviti bobul cu cicoarea si un fir de ulei. Se maninca luind cu furculita cicoarea ca si niste spaghetti, o treceti prin piureul de bob ca sa se amestece gustul usor amarui al ei cu cel dulceag al bobului.

Exista si varianta in care bobul se fierbe impreuna cu un cartof curatat si taiat cuburi
Reteta traditionala italiana din regiunea Puglia (sudul Italiei) se serveste ca si felul 1
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bob si Cicoare (fave E Cicoria)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bob si Cicoare (fave E Cicoria)