Arpacas Gratinat cu Gogosari Rosii

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

250 g arpacas
2 l apa clocotita
2 cepe tocate marunt
100 ml ulei
1 lingurita concentrat de supa (eu am pus vegeta)
sare
piper
500g ciuperci proaspete, curatate si taiate felii subtiri
2 borcane (a 720 ml) cu Ghiveci cu gogosari pentru iarna
2 linguri amidon (se poate pune faina)
100 ml bulion

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Arpacasul se alege de impuritati, se spala bine in mai multe ape (va recomand sa alternati apa calda cu apa rece), se pune intr-o oala si se toarna peste el apa clocotita (se opareste), cu o seara inainte de a fi preparat. Se acopera vasul cu un capac si se lasa la cald pana a doua zi.

Se pune la fiert, in aceeasi apa, usor sarata, la foc domol.
Dupa aproximativ 20-30 min. , arpacasul se inmoaie, infloreste frumos si scade bine (absoarbe din apa).

Daca dupa fierbere ramane mult lichid, atunci strecurati.
Separat, se caleste in ulei incins ceapa-pana devine sticloasa-si ciupercile-pana sunt facuta.

Se adauga ghiveciul cu gogosari si se lasa sa dea cateva clocote.
Peste acest amestec se toarna amidonul desfacut cu bulion, concentratul de supa (vegeta) si se potriveste de sare si piper.
Intr-un vas yena, uns cu putin ulei, se pun straturi alternative de arpacas, compozitie cu gogosari si ciuperci si terminati cu amestecul de gogosari si ciuperci.

Se toarna deasupra bulionul si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 20-30 min. Sa se gratineze si sa se patrunda aromele.
Se serveste cald.
Reteta de Ghiveci cu gogosari pentru iarna o gasiti aici:
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/conserve_muraturi/ghiveci-cu-gogosari-pentru-iarna-1904/

Are un gust deosebit de bun. Se poate reincalzi la microunde sau in cuptor.

Gustul si aromele se imbunatatesc cu trecerea timpului, ca la vin, fiind parca mai savuros dupa o zi de la preparare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Arpacas Gratinat cu Gogosari Rosii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

valeriaheres
•  20.12.2008 23:02:10

Da este ceva interesant am sa incerc cat de curand aceasta reteta.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Arpacas Gratinat cu Gogosari Rosii