Vitel cu sos de ciuperci

Complexitate
redusa
Vitel cu sos de ciuperci

Ingrediente

  • -700 g carne de vitel(ceafa sau file)
  • -300-400 g ciuperci proaspete(champignon ,dar cel mai bine ciuperci de padure-hribe)
  • -2 linguri ulei
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri unt
  • -2 cepe ,tocate marunt
  • -200 ml vin alb ,sec
  • -300 ml supa de vita
  • -200-300 ml smantana
  • -1 lingura patrunjel verde,tocat marunt

Mod de preparare

Se taie carnea fasii, late de ½ cm si lungi de 4-5 cm.
Se prajeste in ulei,amestecand.
Cand sunt facute se sareaza si pipereaza,se scot din tigaie,cu sosul lor cu tot si se pastreaza la cald.
Se pune untul in tigaie,se topeste pana faca spuma,se adauga ceapa tocata si se caleste pana devine transparenta.
Se adauga ciupercile si se calesc ,amestecand.
Apoi se pune vinul si se lasa sa fiarba ,pana scade la jumatate.
Se toarna supa si se lasa sa fiarba pana scade din nou la jumatate.
Se adauga smantana,se face focul foarte mic si se lasa ,amestecand,sa se incalzeasca,fara sa fiarba.(daca se taie smantana,atunci se strecoara,se bate cu telul si se reaseaza in tigaie, cu ciupercile.)
In acest sos se pun fasiile de carne ,cu sosul lor si se mai incalzeste putin tot amestecul(fara sa fiarba !)
Se potriveste de sare si piper.
Se poate servi simplu,presarat cu patrunjel verde,tocat marunt sau cu garnitura preferata.
Eu l-am servit cu rösti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie