Daca folositi smochine uscate le vom inmuia in apa calduta, daca folositi proaspete sau congelate le taiem direct in 4. Intr-o craticioara adanca sau speciala tajina se incing 4 linguri de ulei, se spala puiul si se aseza in craticioara, se lasa cateva minute sa prinda culoare.
Dupa acest timp adaugam ceapa si usturoiul taiat maruntel, continuam cu condimentele, amestecam sa prinda toate aromele. Lasam 5 minute si adaugam mierea de albine, amestecam din nou, astefel puiul se va carameliza putin. Pregatim supa de pui dintr-un cub sau din instant, sau daca aveti facuta in casa si asa calda o varsam peste carne, carnita trebuie sa fie acoperita de supa.
Dam la fiert, cu craticioara acoperita de un capac pana cand puiul este bine patruns. Ridicam capacul si lasam sa scada sosul pana devine gros. Saram, piperam. Vom adauga smochinele taiate in 4, acoperim cu capacul si mai lasam pe foc cam 5 minute in asa fel ca sa nu se transforme in gem. Cele uscate cer putin mai mult timp, dar maxim 10 minute.
Pofta buna!
Servim alaturi de cereale cuscus sau de orez.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAdor prajiturile cu foi, as manca non-stop din aceste delicii, dar zau daca imi place sa fac foile. Mi se pare ca iti trebuie...
Foi cu miereReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii