Tajina de Miel cu Prune si Amande

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

150-200g de prune uscate
100g de amande
500-600g de carne de miel (ragu
coasta)
2 linguri de miere
scortisoara
ghimbir
sofran
supa de legume
sare
piper
1 ceapa mare
1 catel de usturoi

Mod de preparare

Carnea se taie maruntel si se trage sa capete culoare in 1 lingura de ulei. Adaugam ceapa taiata marunt si usturoiul si amestecam, lasam cateva minute. Punem condimentele, mierea, saram, piperam si acoperim cu supa de legume. Lasam sa fiarba aproximatiz 1 - 1 ora si jumatate, pana cand carnea este moale.

Intre timp intr-o tigaita prajim putin amandele. Dupa timpul de firbere a carnii, adaugam prunele fara samburi si amandele, completam cu inca putina apa, daca este nevoie, cat sa se formeze un sos si sa se poata hidrata prunele. Lasam pe foc inca maxim 20 de minute. Servim cu cereale de cus-cus sau cu orez.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tajina de Miel cu Prune si Amande" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alinaraluca2000
•  13.05.2009 09:41:30

Foarte interesant, merge spre chinezisme, sigur e bun si am sa incerc (te rog sa imi spui ce sunt amandele, sa stiu de unde sa cumpar).

yafa
•  25.05.2009 17:15:04

Multumesc alina, scuze abia am vazut mesajul. Amandele sunt migdale sunt taiate cu cutitul in lamele foarte fine, dupa cum vezi in imagine. Daca mai ai vreodata problemute cu unii termeni, vezi ca sunt trecute la dictionar. Sper ca nu am raspuns chiar foarte tarziu.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tajina de Miel cu Prune si Amande