Ingrediente
● 150-200g de prune uscate |
● 100g de amande |
● 500-600g de carne de miel (ragu |
● coasta) |
● 2 linguri de miere |
● scortisoara |
● ghimbir |
● sofran |
● supa de legume |
● sare |
● piper |
● 1 ceapa mare |
● 1 catel de usturoi |
Mod de preparare
Carnea se taie maruntel si se trage sa capete culoare in 1 lingura de ulei. Adaugam ceapa taiata marunt si usturoiul si amestecam, lasam cateva minute. Punem condimentele, mierea, saram, piperam si acoperim cu supa de legume. Lasam sa fiarba aproximatiz 1 - 1 ora si jumatate, pana cand carnea este moale.
Intre timp intr-o tigaita prajim putin amandele. Dupa timpul de firbere a carnii, adaugam prunele fara samburi si amandele, completam cu inca putina apa, daca este nevoie, cat sa se formeze un sos si sa se poata hidrata prunele. Lasam pe foc inca maxim 20 de minute. Servim cu cereale de cus-cus sau cu orez.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tajina de Miel cu Prune si Amande" nu uita sa ii faci un review.
Intre timp intr-o tigaita prajim putin amandele. Dupa timpul de firbere a carnii, adaugam prunele fara samburi si amandele, completam cu inca putina apa, daca este nevoie, cat sa se formeze un sos si sa se poata hidrata prunele. Lasam pe foc inca maxim 20 de minute. Servim cu cereale de cus-cus sau cu orez.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tajina de Miel cu Prune si Amande" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
yafa
• 25.05.2009 17:15:04
Multumesc alina, scuze abia am vazut mesajul. Amandele sunt migdale sunt taiate cu cutitul in lamele foarte fine, dupa cum vezi in imagine. Daca mai ai vreodata problemute cu unii termeni, vezi ca sunt trecute la dictionar. Sper ca nu am raspuns chiar foarte tarziu.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 13.05.2009 09:41:30
Foarte interesant, merge spre chinezisme, sigur e bun si am sa incerc (te rog sa imi spui ce sunt amandele, sa stiu de unde sa cumpar).