Ingrediente
● 1 kg antricot sau pulpa de vita |
● 2 kg ardei rosii (sau capia - toamna - ca-s mai dulci) |
● Smantana |
● 2-3 catei de usturoi |
● 100 g unt |
● Faina |
● amidon |
● Piper |
● sare |
● Malai sau cartofi |
Mod de preparare
Avand in fata ochilor cele de mai sus ne apucam de cel mai neplacut lucru: coacem ardeii, saram si-i lasam la transpirat intr-un vas cu capac.
Feliem carnea, o piperam si-o batem bine cu ciocanul pe ambele parti desfacand fibra si lasand piperul sa intre bine in ea. Trecem fiecare felie prin faina doar pe o singura parte.
Topim untul, il lasam sa se clarifice si cand este incins incepem a praji feliile de snitel: partea neinfainata intai apoi intoarcem si prajim partea cu faina; scoatem carnea cand e rumena si-o asezam pe o farfurie de rezerva. Deglazuram "carameaua" de pe fundul vasului, cu apa fierbinte sau o combinatie de apa si vin de buna calitate.
In sosul rezultat, repunem in drepturi feliile de snitel si le fierbem pana cand furculita trece usor prin ele.
In acest rastimp, curatim, desamburim si rupem fasii ardeii grasi; taiem felioare fine usturoiul si desfacem intr-o cana, faina sau amidon, in apa rece.
Verificam starea carnii si daca-i pregatita sa primeasca musafiri, ingrosam sosul ei cu amidonul sau faina, smantana cat dorim si ardeii copti. Mai tinem pe foc doar pana se ingroasa sosul, gustam si punem sare abia la sfarsit.
Stingem focul si presaram usturoiul amestecand usor.
Cine alege sa prajeasca in ulei sa nu adaoge smantana ca ea nu e prietena decat cu untul (in combinatie cu uleiul se branzeste)
O mamaliguta se cere, dar nici piureul de cartofi nu-i de lepadat...
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Snitele de Vita cu Usturoi si Ardei Copti" nu uita sa ii faci un review.
Feliem carnea, o piperam si-o batem bine cu ciocanul pe ambele parti desfacand fibra si lasand piperul sa intre bine in ea. Trecem fiecare felie prin faina doar pe o singura parte.
Topim untul, il lasam sa se clarifice si cand este incins incepem a praji feliile de snitel: partea neinfainata intai apoi intoarcem si prajim partea cu faina; scoatem carnea cand e rumena si-o asezam pe o farfurie de rezerva. Deglazuram "carameaua" de pe fundul vasului, cu apa fierbinte sau o combinatie de apa si vin de buna calitate.
In sosul rezultat, repunem in drepturi feliile de snitel si le fierbem pana cand furculita trece usor prin ele.
In acest rastimp, curatim, desamburim si rupem fasii ardeii grasi; taiem felioare fine usturoiul si desfacem intr-o cana, faina sau amidon, in apa rece.
Verificam starea carnii si daca-i pregatita sa primeasca musafiri, ingrosam sosul ei cu amidonul sau faina, smantana cat dorim si ardeii copti. Mai tinem pe foc doar pana se ingroasa sosul, gustam si punem sare abia la sfarsit.
Stingem focul si presaram usturoiul amestecand usor.
Cine alege sa prajeasca in ulei sa nu adaoge smantana ca ea nu e prietena decat cu untul (in combinatie cu uleiul se branzeste)
O mamaliguta se cere, dar nici piureul de cartofi nu-i de lepadat...
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Snitele de Vita cu Usturoi si Ardei Copti" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany