Ingrediente
● Pentru sarmale: |
● 500 g carne tocată (vita sau mixta- carne de porc si de vita) |
● 1 ou |
● 2-3 rosii date pe razatoare / tocate marunt (adaugate la carne) |
● 2 cepe mijlocii |
● tocata marunt |
● 1 legatura verdeata, tocata marunt (patrunjel / marar sau in combinatie) |
● sare |
● piper, proaspat macinat |
● 1-2 morcovi medii, taiati rondele |
● 2-3 linguri ulei (pentru legume) |
● 500 g varza, tocata marunt sau cubulete |
● ¾ ceasca de orez |
● pesmet |
● ulei |
● pentru prajit |
● Pentru sosul de ciuperci: |
● 500 g ciuperci, feliate |
● ulei |
● 2-3 rosii, decojite si taiate cubulete |
● ½ pahar apa |
● 400 g smantana |
● sare |
● piper, proaspat macinat |
● Optional: smantana pentru servit |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Pentru sarmale
Amestecati bine carnea, oul, rosiile, ceapa si verdeata. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Lasati in asteptare.
Separat, caliti morcovii in uleiul incins, pana sunt aproape facuti, apoi adaugati varza si mai lasati pe foc inca 2-3 min, cat sa se inmoaie putin varza, amestecand des. Lasati la racit.
Intre timp, fierbeti orezul al dente, in multa apa sarata, scurgeti si lasati sa se raceasca.
Adaugati la carne legumele si orezul, amestecati bine si potriviti gustul de sare si piper.
Luati 1-2 linguri din compozitia cu carne si modelati in mana forme ovale (ca de sarmale).
Treceti-le prin pesmet, apoi prajiti-le in ulei incins pana se auresc frumos, intorcandu-le pe toate fetele.
Scurgeti de excesul de ulei si puneti-le intr-un singur strat, unele langa altele, intr-un vas termorezistent / tava.
Pentru sosul de ciuperci
Caliti ciupercile in putin ulei pana sunt facute, usor prajite si zeama lasata de ele, scazuta.
Adaugati rosiile, ½ pahar apa, smantana si fierbeti la foc mic, inca 2-3 min.
La sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Turnati peste sarmalele din vasul termorezistent.
Acoperiti vasul cu folie de aluminiu.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 25-30 min, la 180-190 grade sau pana ce sarmalele sunt facute.
Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie sarmale si sos.
Optional, pot fi servite in plus cu 1-2 linguri de smantana. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarmale Coapte, in Sos de Ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Amestecati bine carnea, oul, rosiile, ceapa si verdeata. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Lasati in asteptare.
Separat, caliti morcovii in uleiul incins, pana sunt aproape facuti, apoi adaugati varza si mai lasati pe foc inca 2-3 min, cat sa se inmoaie putin varza, amestecand des. Lasati la racit.
Intre timp, fierbeti orezul al dente, in multa apa sarata, scurgeti si lasati sa se raceasca.
Adaugati la carne legumele si orezul, amestecati bine si potriviti gustul de sare si piper.
Luati 1-2 linguri din compozitia cu carne si modelati in mana forme ovale (ca de sarmale).
Treceti-le prin pesmet, apoi prajiti-le in ulei incins pana se auresc frumos, intorcandu-le pe toate fetele.
Scurgeti de excesul de ulei si puneti-le intr-un singur strat, unele langa altele, intr-un vas termorezistent / tava.
Pentru sosul de ciuperci
Caliti ciupercile in putin ulei pana sunt facute, usor prajite si zeama lasata de ele, scazuta.
Adaugati rosiile, ½ pahar apa, smantana si fierbeti la foc mic, inca 2-3 min.
La sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Turnati peste sarmalele din vasul termorezistent.
Acoperiti vasul cu folie de aluminiu.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 25-30 min, la 180-190 grade sau pana ce sarmalele sunt facute.
Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie sarmale si sos.
Optional, pot fi servite in plus cu 1-2 linguri de smantana. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarmale Coapte, in Sos de Ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Rata pe varza acra
Tort cu mousse de vanilie si piure de zmeura
Ciorba de pui cu smantana
Tort cu ciocolata
Mix de fasole batuta
Papanasi moldovenesti
Hummus cu sfecla rosie si castraveti
Inima de vitel insotita de piure de conopida si sfecla
Tort cu mere
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Papanasi moldovenesti
Concurs - Reteta Lunii / Autor: lina
-
Mix de fasole batuta
Concurs - Reteta Lunii / Autor: lina
-
Tort cu ciocolata
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: abetina
-
Ciorba de pui cu smantana
Concurs - Reteta Lunii / Autor: momo121
-
Tort cu mousse de vanilie si piure de zmeura
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: momo121
-
Rata pe varza acra
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
• 01.05.2015 09:31:46
A bia astept sa fac mancarea asta....cred ca ma indragostesc de ea....orez...ciuperci, pesmet...smantana.....simt gustul deja....tare ma bucur ca ai pus reteta asta....te pup