Rulouri de vinete cu pui sau sunca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rulouri de vinete cu pui sau sunca

Ingrediente

  • felii de vinata taiate max 5 mm grosime
  • piept de pui taiat fisiutze (sau sunca felii)
  • cascaval ( felii)
  • pulpa de rosii,
  • lapte,
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare

Vinata se taie felii pe lung, se sareaza si se lasa la scurs. Dupa 15 min (aproximativ) se clateste rapid sub jet de apa rece de sare si se usuca in servet de bucatarie. Se coc apoi putin in tigaia de teflon sau pe gratar insa fara ulei.

Pieptul de pui taiat fisiutze se caleste maxim 1 minut in tigaia de teflon tot fara ulei, doar cit sa "se sigileze" - sa nu mai para crud ... Daca folositi sunca e mai simplu se pune direct felia peste vinata.

Cascavalul ( eu am folosit fontina... ) de preferat de vaca si mai dulce , mai neutru, ca sa nu influenteze gustul preparatului, se taie felii subtiri cite felii de vinete avem.

Se fac rulouri din felia de vinata, cascavalul si citeva bucatele de pui ( sau sunca)care se pun in vasul pt cuptor ca sarmalele. In vas am pus 2 linguri de ulei, 2 de lapte si 2 de supa de pui ( eu am facut putine rulouri .. in functie de cantitate puteti pune mai mult lichid pe fundul vasului.. nu prea mult pt ca nu tb s afiarba ci doar sa se gratineze). Am asezat rulourile si peste ele pulpa de rosii. La cuptor in jumatatea superioara a cuptorului cit sa se rumeneasca ( si aici timpul cit tb sa stea in cuptor e direct proportional cu cantitatea.. eu le.am tinut cam 15 minute la foc mediu spre mare).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie