Rulouri de Porc cu Umplutura si Cartofi, la Cuptor

Complexitate
medie
Rulouri de Porc cu Umplutura si Cartofi, la Cuptor

Ingrediente

  • Pentru rulouri
  • -4 felii de cotlet de porc, fara os (cca 200-250 g fiecare)
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -4 bastonase de cascaval
  • -8 fasii de ardei rosu
  • -8 felii subtiri de bacon / kaiser
  • -2-3 linguri unt, topit / ulei
  • -cascaval ras
  • -patrunjel verde, tocat marunt, pentru servit (optional)
  • Pentru cartofi copti
  • -4-6 cartofi de marime medie
  • -ciuperci champignion, feliate cu codita cu tot
  • -2 ½ linguri parmezan ras
  • -1 lingurita sare
  • -2-3 linguri unt topit
  • -2-3 linguri verdeata (patrunjel / cimbru / marar) sau 1- 2 linguri de verdeturi uscate
  • -4-6 linguri cascaval ras / branza rasa

Mod de preparare

Pentru rulouri
Bateti carnea cu ciocanul de snitele.
Sarati si piperati, dupa gust.
Puneti intr-o margine a fiecarei feli de carne cate 1 bastonas de cascaval incadrata de felii de ardei rosu.
Rulati carnea peste umplutura, apoi inveliti fiecare rulou in cate 2 felii de bacon.
La nevoie, prindeti capetele cu o scobitoare astfel ca ruloul sa nu se desfaca.
Puneti rulourile intr-un vas termorezistent si stropiti cu unt topit / ulei.

Pentru cartofi copti
Curatati cartofii de coaja, dupa care ii taiati in felii subtiri, transversal pe lunginea lor, dar nu de tot. Lasati o portiune netaiata, atat cat sa tina feliile impreuna. Puteti folosi coada de la doua linguri de lemn, puse deoparte si de alta a cartofului, ca sa preveniti cutitul sa taie pana jos.
Despartiti apoi cu grija feliile de cartofi, puneti intre ele ciuperci feliate si presarati putin parmezan ras.
Asezati cartofii, intercalati cu rulourile de carne, in vasul termorezistent, presarati-i cu sare si stropiti-i si pe ei cu unt topit.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 30-40 min, la 180 grade sau pana ce carnea si baconul este frumos rumenit, iar cartofii sunt facuti (se patrund usor cu o furculita).

Cu 10 min inainte de a fi gata, scoateti vasul din cuptor, presarati cartofii cu verdeata si totul cu cascaval ras / branza.

Dati din nou la cuptor pana cand cascavalul este topit si frumos rumenit.

Serviti cald, presarat cu patrunjel verde, portionand in farfurie alaturi de rulou si 1-2 cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie