Pui Tagine cu Paine Naan

Complexitate
redusa
Pui Tagine cu Paine Naan

Ingrediente

  • Aceasta reteta se poate servi cu paine naan sau cuscus Ingrediente pentru 4 portii:
  • 1 pui intreg sau 8 pulpe inferioare (+optional 1/2 cos pentru gust extra) 3 morcovi
  • 1 pastranac
  • 3 bete telina verde
  • 1/2 praz
  • 4 cartofi
  • 3 catei de usturoi mari taiati marunt
  • 2 cepe rosii
  • 1/2 dovlecel (optional) turmeric
  • 20 g ghimbir taiat marunt + ghimbir praf
  • sofran
  • sare si piper proaspat macinat
  • 200 ml apa fierbinte + 1/2 cub de pui/ legume organic (sau 250 ml supa de pui) naut fiert (optional) patrunjel si menta verde
  • 4 paini naan (daca doriti sa faceti de casa) Daca alegeti sa serviti cu o garnitura de cuscus:
  • 2 1/2 cani cuscus
  • 500 ml apa fierbinte cu 1 cub de pui topit (sau supa de pui) 30 ml ulei de masline extra virgin
  • sare si piper
  • 1 lingura patrunjel maruntit (sau 1/2 lingura patrunjel si 1/2 lingura menta verde) sofran (optional)

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Curatati si taiati legumele in cuburi sau bucati marisoare. Daca aveti pui intreg portionati dupa plac. Frecati bucatile de pui cu turmeric, ghimbir praf pe ambele parti apoi presarati sare, piper negru si putin sofran.

Puneti in oala de lut 2 linguri de ulei de masline si asezati puiul fara sa suprapuneti bucatile. Tineti-le la cuptor fara capac 10 minute. Scoateti intr-o farfurie. Asezati legumele, cartofii apoi bucatile de pui. Imprastiati usturoiul si ghimbirul deasupra. Turnati supa de pui sau apa si cubul.

Acoperiti si tineti la cuptor 30 de minute, luati capacul, puneti nautul deasupra si mai lasati inca 10-15 minute pana puiul prinde o culoare aurie. Pentru o crusta mai crocanta la sfarsit tineti sub grill pana cand este pe placul vostru. Garnisiti cu putin patrunjel. Inainte de a scoate daca serviti cu paine naan puneti acestea intr-o tava si incalziti-le.

Mod de preparare a cuscusului:
Maruntiti frunzele de patrunjel. Aduceti supa de pui sau apa si cubul la fierbere lenta, sa fie foarte fierbinte. Intr-un bol puneti cuscus, sare, piper, safron si uleiul de masline. Cu o furculita amestecati bine pana cand fiecare boaba de cuscus este acoperita cu ulei si acestea au o textura nisipului umed.

Pregatiti o folie de aluminiu dupa forma bolului. Foarte important. Turnati supa de pui sau apa fara sa amestecati. Miscati doar putin bolul 2-3 secunde. Acoperiti repede cu folia sigiland marginile si lasati 5 minute. Tot cu o furculita separati boabele de cuscus apoi serviti imediat.
Serviti cu paine naan sau cuscus.

*Puteti inlocui oala de lut cu un vas termorezistent cu capac.
**Daca folositi oala de lut tineti aceasta scufundata in apa cel putin 2 ore inainte pentru rezultate mai bune si evitarea unor fisurari in contact cu temperaturi inalte.
***Eu la momentul respectiv nu am mai avut naut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie