Pui in Ulei

Complexitate
redusa
Pui in Ulei

Ingrediente

  • pieptul si pulpele de la un pui
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • boabe de piper
  • 1-2 foi de dafin
  • 2 morcovi (facultativ)

Mod de preparare

- curatati si spalati carnea de pui
- puneti intr-o oala sub presiune (minune, kukta) canea cu sare, usturoi (catelul curatat si lasat intreg sau chiar numai spalat si necuratat) piperul, dafinul si morcovii curatati, spalati si lasati intregi
- varsati deasupra uleiul fara cam de inaltimea carnii fara insa sa o acoperiti
- inchideti oala cu capacul si puneti sa fiarba la foc mic cca 30 minute de cind fluiera sau se ridica siguranta (depinde ce oala aveti)
- raciti oala ca sa se poata deschide capacul si verificati carnea daca este sau nu coapta bine, daca nu inchideti oala si mai alsati pe foc ...
- cind carnea va fi coapta /fiarta in ulei o scoateti din ulei si o dezosati apoi puneti bucatile de carne intr-un vas de sticla (Jena, Pirex sau chiar intr-un borcan incapator) si varsati deasupra uleiul cu toate ingredientele. Inchideti capacul vasului sau acoperiti cufolie de plastic transparenta si lasati minim 12 ore / o noapte in frigider
- incalziti carnea cu sosul inainte de a servi
* serviti cu mamaliga, cartofi sau chiar puteti mixa in robot / trece prin masina de tocat carnea pe care sa o ungeti apoi pe piine sau umple sandvisuri

* uleiul ramas il puteti folosi la un alt preparat, avantajul este ca acest ulei nu este prajit chiar si carnea pare fiarta desi gustul si aroma este cea a unei fripturi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Nacreala cu spuma de pe zer
3
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
4
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 )
Bucataras.RO

Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 )

Din categoria cadou dulce la zile de nastere....de data asta pentru Adi, fratele lui Vali.....LA multi ani, Adi !

Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 )
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute