Pui cu Smantana Usturoiata, la Cuptor

Complexitate
redusa
Pui cu Smantana Usturoiata, la Cuptor

Ingrediente

  • -cca 300 g smantana grasa, min 20 % grasime sau mai muta (dupa gust)
  • -3- 5 catei usturoi, pisati
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -2 buc mari de piept de pui
  • -150 g cascaval ras (gen Hochland) sau dupa gust
  • -ulei
  • nu folositi smantana slaba, riscati sa se branzeasca la cuptor

Mod de preparare

Intr-un bol, amestecati smantana cu usturoiul pisat si sare, piper, dupa gust.

Dati deoparte sa se intrepatrunda aromele pana pregatiti carnea.

Spalati si stergeti cu servetele absorbante pieptul de pui. Taiati carnea in fileuri mari (cam in 4- 5 parti fiecare) si presarati-le cu putina sare si piper. Treceti-le prin amestecul cu smantana.

Transferati intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, asezand bucatile de carne, una langa alta, intr-un singur strat.

Turnati deasupra restul de sos si presarati cu cascaval ras.

Dati la cuptorul incins pentru 45- 50 min, la 180 grade sau pana ce carnea este facuta si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti cat este cald langa garnitura si salata preferata, dar este la fel de buna si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Bulzul Godina
Bucataras.RO

Bulzul Godina

Nu ascund faptul ca am fost extrem de entuziasmata de aceasta provocare, acest concurs. Mie mi se pare de senzatie, in...

Bulzul Godina
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!