Pui cu Salote, Smantana si Fasole Taiata

Complexitate
redusa
Pui cu Salote, Smantana si Fasole Taiata

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane
  • 250 gr piept de pui - 7 muschiuleti
  • din cei ce se desfac am pus eu
  • 6 salote
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare
  • piper
  • vegeta optional
  • amestec de rozmarin
  • coaja de lamaie si lamaita (cunoscuta sub numele de lemon-gras)
  • 50 gr unt gras
  • 3 linguri de smantana groasa, aprox 150 gr
  • 4 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 300 gr fasole verde congelata
  • 2 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Acum cateva zile am avut o pofta de o mancare foarte des gatita in casa parintilor mei, cu influente moldave, mai mult bucovinene. Se cheama pui moldovenesc cu smantana, dar la fel de bine se poate face si cu porumbei, pt cine e amator.

Dar, cum cosnita mea nu era suficienta pt a-mi satisface pofta, am improvizat un pic: d Cu prima ocazie o sa revin cu reteta, parol, monser!

Spalati si uscati pe un servet pieptul de pui. Taiati fasii subtirii, puneti intr-o tava intr-un singur strat si turnati sucul de lamaie. Presarati sare, piper, vegeta. Amestecul de rozmarin si alte cele este intr-o sticla cu rasnita, puteti pune toate mirodeniile intr-un recipient cu rasnita si macina deasupra carnii, daca nu tocati marunt 4.5 ace de rozmarin si un fir de lamaita.

Lasati la macerat aprox 30 de minute, daca optati pt bucati mici. In caz ca lasati bucatile de carne mai mari, mariti timpul de macerare.

Incepand de acum eu am lucrat cu doua tigai in acelasi timp: d
Pregatiti cei 2 catei de usuturoi ca pt mujdei, fara sa adaugati apa, doar ii bateti cu sare. Rezervati.

Salota o puteti taia dupa gust sau doar sa ii faceti niste mici crestaturi pe lungime, gen evantai. Zdrobiti cu dosul cutitului usturoiul si tocati-l marunt. Intr-o cratita gen tigaie puneti apa la fiert cu sare si ulei de masline, suficienta pt a fierbe fasolea taiata.

In alta tigaie puneti la incins untul. Adaugati salotele si caliti-le pana cand ajung sa fie transparente. Puneti si usturoiul, dar nu lasati mai mult de un minut, pt a nu se arde si amari. In continuare, adaugati si carnea de pui si, daca nu va simtiti in stare sa saltati amestecul cu tigaia, mestecati cu lingura ca sa se cuprinda de toate aromele.

Dupa cateva minute adaugati si vinul, mai mult sau mai putin 50 ml de vin alb - eu am turnat din sticla direct, deci poate ca am gresit la apreciat cantitatile - si lasati sa fiarba pana se evapora alcoolul.

Intre timp, in apa deja clocotinda, puneti fasolea verde congelata la fiert, cca 10 minute sunt suficiente ca sa fie al dente. Scurgeti apa din cratita, o puteti face cu ajutorul unui capac sita ca cel pt scurs paste si puneti din nou cratita pe foc.

Daca nu ati pus suficient ulei la fiert, puteti adauga o lingura in plus acum sau cand sunt gata de servit- personal mai picur un poic de ulei de masline crud peste- si usturoiul zdrobit. Cu focul la minim, mestecati ca sa se patrunda aromele si sa se evapore eventuala apa ramasa, apoi sitngeti focul si pastrati la cald.

Dupa ce s-a evaporat alcoolul din vin adaugati si smantana si lasati cca 2-3 minute.
Serviti alaturi de garnitura, presarand patrunjel proaspat taiat din belsug sau dupa gust, acompaniat de un vin alb sec sau demisec.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Desert prajitura Regina Maria
Bucataras.RO

Desert prajitura Regina Maria

Aceasta prajitura era pe lista de asteptare de multa vreme, nu o facusem niciodata si de cate ori citeam despre ea, de...

Desert prajitura Regina Maria
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute