Ingrediente
● Pentru 2 persoane |
● 250 gr piept de pui - 7 muschiuleti |
● din cei ce se desfac am pus eu |
● 6 salote |
● zeama de la 1/2 lamaie |
● sare |
● piper |
● vegeta optional |
● amestec de rozmarin |
● coaja de lamaie si lamaita (cunoscuta sub numele de lemon-gras) |
● 50 gr unt gras |
● 3 linguri de smantana groasa, aprox 150 gr |
● 4 catei de usturoi |
● 50 ml vin alb |
● 300 gr fasole verde congelata |
● 2 catei usturoi |
● ulei de masline |
● sare |
Mod de preparare
Acum cateva zile am avut o pofta de o mancare foarte des gatita in casa parintilor mei, cu influente moldave, mai mult bucovinene. Se cheama pui moldovenesc cu smantana, dar la fel de bine se poate face si cu porumbei, pt cine e amator.
Dar, cum cosnita mea nu era suficienta pt a-mi satisface pofta, am improvizat un pic: d Cu prima ocazie o sa revin cu reteta, parol, monser!
Spalati si uscati pe un servet pieptul de pui. Taiati fasii subtirii, puneti intr-o tava intr-un singur strat si turnati sucul de lamaie. Presarati sare, piper, vegeta. Amestecul de rozmarin si alte cele este intr-o sticla cu rasnita, puteti pune toate mirodeniile intr-un recipient cu rasnita si macina deasupra carnii, daca nu tocati marunt 4.5 ace de rozmarin si un fir de lamaita.
Lasati la macerat aprox 30 de minute, daca optati pt bucati mici. In caz ca lasati bucatile de carne mai mari, mariti timpul de macerare.
Incepand de acum eu am lucrat cu doua tigai in acelasi timp: d
Pregatiti cei 2 catei de usuturoi ca pt mujdei, fara sa adaugati apa, doar ii bateti cu sare. Rezervati.
Salota o puteti taia dupa gust sau doar sa ii faceti niste mici crestaturi pe lungime, gen evantai. Zdrobiti cu dosul cutitului usturoiul si tocati-l marunt. Intr-o cratita gen tigaie puneti apa la fiert cu sare si ulei de masline, suficienta pt a fierbe fasolea taiata.
In alta tigaie puneti la incins untul. Adaugati salotele si caliti-le pana cand ajung sa fie transparente. Puneti si usturoiul, dar nu lasati mai mult de un minut, pt a nu se arde si amari. In continuare, adaugati si carnea de pui si, daca nu va simtiti in stare sa saltati amestecul cu tigaia, mestecati cu lingura ca sa se cuprinda de toate aromele.
Dupa cateva minute adaugati si vinul, mai mult sau mai putin 50 ml de vin alb - eu am turnat din sticla direct, deci poate ca am gresit la apreciat cantitatile - si lasati sa fiarba pana se evapora alcoolul.
Intre timp, in apa deja clocotinda, puneti fasolea verde congelata la fiert, cca 10 minute sunt suficiente ca sa fie al dente. Scurgeti apa din cratita, o puteti face cu ajutorul unui capac sita ca cel pt scurs paste si puneti din nou cratita pe foc.
Daca nu ati pus suficient ulei la fiert, puteti adauga o lingura in plus acum sau cand sunt gata de servit- personal mai picur un poic de ulei de masline crud peste- si usturoiul zdrobit. Cu focul la minim, mestecati ca sa se patrunda aromele si sa se evapore eventuala apa ramasa, apoi sitngeti focul si pastrati la cald.
Dupa ce s-a evaporat alcoolul din vin adaugati si smantana si lasati cca 2-3 minute.
Serviti alaturi de garnitura, presarand patrunjel proaspat taiat din belsug sau dupa gust, acompaniat de un vin alb sec sau demisec.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pui cu Salote, Smantana si Fasole Taiata" nu uita sa ii faci un review.
Dar, cum cosnita mea nu era suficienta pt a-mi satisface pofta, am improvizat un pic: d Cu prima ocazie o sa revin cu reteta, parol, monser!
Spalati si uscati pe un servet pieptul de pui. Taiati fasii subtirii, puneti intr-o tava intr-un singur strat si turnati sucul de lamaie. Presarati sare, piper, vegeta. Amestecul de rozmarin si alte cele este intr-o sticla cu rasnita, puteti pune toate mirodeniile intr-un recipient cu rasnita si macina deasupra carnii, daca nu tocati marunt 4.5 ace de rozmarin si un fir de lamaita.
Lasati la macerat aprox 30 de minute, daca optati pt bucati mici. In caz ca lasati bucatile de carne mai mari, mariti timpul de macerare.
Incepand de acum eu am lucrat cu doua tigai in acelasi timp: d
Pregatiti cei 2 catei de usuturoi ca pt mujdei, fara sa adaugati apa, doar ii bateti cu sare. Rezervati.
Salota o puteti taia dupa gust sau doar sa ii faceti niste mici crestaturi pe lungime, gen evantai. Zdrobiti cu dosul cutitului usturoiul si tocati-l marunt. Intr-o cratita gen tigaie puneti apa la fiert cu sare si ulei de masline, suficienta pt a fierbe fasolea taiata.
In alta tigaie puneti la incins untul. Adaugati salotele si caliti-le pana cand ajung sa fie transparente. Puneti si usturoiul, dar nu lasati mai mult de un minut, pt a nu se arde si amari. In continuare, adaugati si carnea de pui si, daca nu va simtiti in stare sa saltati amestecul cu tigaia, mestecati cu lingura ca sa se cuprinda de toate aromele.
Dupa cateva minute adaugati si vinul, mai mult sau mai putin 50 ml de vin alb - eu am turnat din sticla direct, deci poate ca am gresit la apreciat cantitatile - si lasati sa fiarba pana se evapora alcoolul.
Intre timp, in apa deja clocotinda, puneti fasolea verde congelata la fiert, cca 10 minute sunt suficiente ca sa fie al dente. Scurgeti apa din cratita, o puteti face cu ajutorul unui capac sita ca cel pt scurs paste si puneti din nou cratita pe foc.
Daca nu ati pus suficient ulei la fiert, puteti adauga o lingura in plus acum sau cand sunt gata de servit- personal mai picur un poic de ulei de masline crud peste- si usturoiul zdrobit. Cu focul la minim, mestecati ca sa se patrunda aromele si sa se evapore eventuala apa ramasa, apoi sitngeti focul si pastrati la cald.
Dupa ce s-a evaporat alcoolul din vin adaugati si smantana si lasati cca 2-3 minute.
Serviti alaturi de garnitura, presarand patrunjel proaspat taiat din belsug sau dupa gust, acompaniat de un vin alb sec sau demisec.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pui cu Salote, Smantana si Fasole Taiata" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 18 %
399.99 lei
329.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany