Pui cu Fasole Verde

Complexitate
redusa
Pui cu Fasole Verde

Ingrediente

  • -1 kg carne de pui;
  • -500 g fasole verde;
  • -4 rosii;
  • -1-2 cepe;
  • -4 linguri de ulei;
  • -2 linguri de faina;
  • -2 linguri de bulion (eu am pus mai multe)
  • -1 lingurita zahar;
  • -4 catei de usturoi;
  • -1 legatura de marar, tocat marunt (cam 2 linguri)
  • -sare;
  • -piper;
  • -boia dulce

Mod de preparare

Carnea se transeaza, apoi se presara cu sare si se inabusa in ulei indoit cu apa, impreuna cu ceapa tocata. Dupa aceea se scoate, iar in grasimea ramasa, se caleste faina, dizolvata in putina apa.
La inceputul calirii o sa aveti impresia ca se obtine un aluat, dar prin sfaramare cu lingura de lemn si amestecare, totul revine la normal si puteti sa respirati usurate ca nu ati gresit cu nimic.

Se adauga sare, piper, boia, zahar, se omogenizeaza, apoi se incorporeaza bulionul si se toarna doua cani de apa calda (cel mai bine daca aveti supa de zarzavat). Se lasa o jumatate de ora sa fiarba, la foc potrivit, semiacoperit.

Separat, se fierb, pana se inmoaie, in apa cu sare, pastaile de fasole, curatate, spalate si rupte in bucatele. Se pun la scurs, intr-o strecuratoare. Se oparesc rosiile, se decojesc si se taie cubulete.

Intr-o cratita, se pun bucatile de carne impreuna cu fasolea si rosiile, cu sosul strecurat, se adauga usturoiul pisat si se mai fierb impreuna un sfert de ora. La sfarsit se potriveste de sare si piper si se presara mararul tocat.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie