Pasul 1: Taiem pieptul de pui in 4 portii. Il saram si-l piperam dupa gust.
Pasul 2 (facultativ): Amestecam un iaurt cu putin ulei si cu boia de ardei. Punem bucatile de pui in acest amestec si-l lasam la marinat cateva ore la frigider. Iaurtul are darul de a fragezi carnea si de a-i da un gust si mai bun. Totusi, daca vreti, puteti sa sariti peste etapa asta si sa treceti direct la pasul urmator.
Pasul 3: Scoatem puiul de la frigider si-l facem la gratar, pe ambele parti, pana se rumeneste. Il punem intr-un vas cu capac ca sa se pastreze fierbinte pana facem sosul.
Pasul 4: Taiem cubulete marunte ardeii si ii calim in putin ulei. Cand se inmoaie, adaugam si ciupercile taiate julien (eu am folosit 7 - 8 ciuperci champignon). Punem sare dupa gust.
Pasul 5: Le lasam pana se calesc bine si se evapora lichidul lasat de ciuperci si apoi punem sofranul. Atentie, sofranul este un condiment puternic si scump, asa ca din ambele motive este suficient sa punem foarte putin. Eu am pus un pliculet care continea doar un sfert de gram de sofran si a fost suficient. Imediat dupa adaugarea acestuia, legumele capata o culoare galbena, frumoasa.
Pasul 6: Peste legumele calite, punem smantana si lasam sa se gateasca cateva minute la foc mic. Apoi adaugam cascavalul ras, care se va topi in sosul de legume si smantana, dandu-i un gust delicios.
Pasul 7: Luam sosul de pe foc si-l turnam fierbinte peste puiul la gratar.
Putem servi sultan's chicken-ul cu garnitura de: orez, piure de cartofi, legume fierte, legume pe gratar sau orice altceva va place.
Se serveste cu garnitura de: orez, piure de cartofi, legume fierte, legume pe gratar sau orice altceva va place.
Reteta poate fi gasita pe site-ul bucatariei cu noroc:
http: //www. Bucatariacunoroc. Ro/2015/09/reteta-de-pui-cu-sos-sultan-chicken. Php
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii