Papricas de Pui

Complexitate
redusa
Papricas de Pui

Ingrediente

  • 1-1,5 kg carne de pui (aripi, pulpe si partea de jos si partea de sus)
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei mari si grasi si inca putin din unul picant (cel picant e optional)
  • 2-3 linguri de boia de ardei (de preferat din cea ungureasca preparata in casa)
  • 250 ml supa de pui (e buna si apa)
  • Pentru nokedli
  • 3-4 linguri cu varf de smantana (eu am folosit iaurt)
  • 1 lingura faina
  • 3-4 linguri de ulei

Mod de preparare

Se curata si se toaca marunt ceapa si ardeiul. Puiul se spala bine de tot si se verifica de eventualele pene, tepi, pielite etc. Se ia o tigaie cu fundul gros, se pune ulei in ea si se incalzeste. Cand incepe sa se infierbante, se pune carnea de pui si se prajeste pe o parte dupa care se intoarce pe cealalta parte pentru rumenire usoara.

Dupa ce s-a terminat rumenitul se scoate carnea intr-o tava separata si in uleiul ramas se adauga ceapa si ardeiul. Se tin pe foc pana ceapa devine sticloasa, dupa care se adauga boiaua si se amesteca. Se adauga supa de carne (apa) si apoi se pune inapoi in tigaie si carnea.

Se preseaza bine ca sa se acopere total sau partial cu supa si se drege de sare si piper. Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mica pana carnea aproape cade de pe os. Se trage deoparte.

Se pregateste sosul de iaurt (urmareste link-ul http: //www. Reteteculinare. Ro/forum/discutii/sos_de_iaurt-8702/) si se pune o parte din el peste papricas. Restul de sos se pastreaza pentru nokedli (sau paste daca preferati in locul galuscutelor)

se pregatesc nokedli
(vezi link) http: //www. Reteteculinare.Ro/forum/discutii/nokedli_galuste_de_faina_cu_iaurt_-8703/.

Dupa ce au fiert si au fost tavaliti in ulei se amesteca cu sosul de iaurt ramas, dupa care se aseaza pe farfurie, deasupra se pune putin papricas si muratura preferata langa.
Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
Parteneri
Turte cu dovleac
Bucataras.RO

Turte cu dovleac

Turte cu dovleac
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute